Grisen

Om Hunden stärkte vår moral, kommer efterföljaren Grisen att stärka våra bankkonton. Under Grisens år släpper vi loss vår personliga fåfänga, skämmer bort oss ordentligt och tar alla möjligheter i akt att lämna bordet med full mage. Nu är tiden inne att reparera huset eller att investera i ett nytt, och att köpa bil, tvättmaskin och frysbox. Passa också på att gifta dig och bilda familj. Och har du redan varit gift en gång och äktenskapet sprack, så försök igen. Under året kan du glädja dig åt en okomplicerad romans, göra dig en förmögenhet och arbeta hårdare än du gjort på mycket länge utan att ens märka av det. Välståndet är påtagligt överallt och så är också friheten att öppet uttrycka sina åsikter. Grisens år lär oss att hårt arbete är nyckeln till ett bättre och rikare liv.

Men faran med så mycket expansion och tillväxt, både vad beträffar handeln och på hemmafronten, är att vi blir så feta och dästa att vi inte lägger märke till bananskalet framför våra fötter. Grisens år är inte nådigt mot dem som inte noga bevakar sina tillgångar och många stackars ärliga satar låter sig luras. Inte allt går heller som på räls.

Annars är Grisens år knappast känt för storpolitiska omvälvningar – det mest revolutionerande är snarare några nya maträtter hos köksmästaren på Ritz. Det är frågan om ett minimum av politiska konfrontationer och ett maximum av vinster och nöjen. Vad Grisen beträffar går arbete och nöje hand i hand och detta år är det full fart på båda verksamheterna. Så länge du bara iakttar en viss sparsamhet kan du sälja skinnet långt innan björnen är skjuten.

Grisens personlighet

De flesta av oss har barndomsminnen förknippade med den hårt arbetande och godmodiga Grisen. Vem har inte någon gång sparat i en spargris? När vi blev äldre associerades Grisen med mindre angenäma saker. Då fick vi lära oss att inte ”äta som en gris”, inte ”grisa ner” och att man var en riktig ”smutsgris”. Det finns de som kallar polisen för gris och de flesta män har åtminstone någon gång skällts för att vara en ”mullig mansgris”. Men vad vi än skyller den stackars Grisen för, så är han i de flesta fall helt oskyldig. Grisen är nu en gång för alla inte alls den som vi tyckts tro.

För kineserna betyder en Gris i familjen stor lycka. Enligt dem finns inget ärligare djur, inget djur som är berett att göra mer för att vara till lags eller som får ut mer av sin vakna tid. Med andra ord är Grisen den bästa tänkbara kamraten i den bästa av världar. Den alltid lika populära, välinformerade och sällskapskära Grisen är den givna medelpunkten vid alla slags sammankomster, vars värde han förhöjer hundrafalt. Eller som ett kinesiskt ordspråk med full rätt säger: ”Det är lika fel för en lärare att överge sina böcker, som det är för en fattig att skiljas från sin Gris”.

Grisen är i huvudsak ett manligt tecken. Den kvinnliga Grisen är inte främst en karriärkvinna. Griskvinnan har inte mycket att komma med när det gäller internationellt gångbara bedrifter. En av de främsta orsakerna till att kvinnliga Grisar är förhållandevis sällsynta i det offentliga livet, är att de lägger större vikt vid hem och damilj. För dem kommer det egna hemmet i första hand och deras barns väl och ve går före allt annat. Hemmafrurollen passar den kvinnliga Grisens många talanger perfekt och hon håller hemmet oklanderligt välstädat och trivsamt. Och aldrig ser man en Grismor sitta och stirra hjälplöst ut i tomma luften med en hop olyckliga och hålögda ungar klängande i hennes kjol. Nej, samtliga barn är välnärda och alltid fullt sysselsatta. En Grismor väljer sina barns skolor, deras kläder och vad de sysslar med på sin fritid, kort sagt allt som har med deras uppfostran att göra. Och hon gör dessa val fullständigt övertygad om att de är de enda rätta. Grisar av båda könen har mycket hög uppfattning om sin omdömesförmåga.

Den kvinnliga Grisen är, förutom en utomordentlig mor och maka, en ärlig, öppen och välorganiserad kvinna, som inte har mycket till övers för självanalys eller för att oroa sig för världsproblemen. De problem hon ställs inför för henne inte på knä, utan hon löser dem i regel med en blandning av beslutsamhet och uthållighet. Hon är mycket charmig och använder sig ofta av sin charm för att få sin vilja igenom. Grisen har också anlag för svartsjuka och en sådan Gris gör man nog säkrast i att undvika. Även om hon har ett okomplicerat hjärta, älskar Griskvinnan med hängiven passion. Hennes moral är inte särskilt hög, men hon håller hårt på det som är hennes.

Om det finns vissa spänningar i sängkammaren, riskerar man aldrig några i köket, där Grisen härskar oinskränkt. Vare sig det gäller en enkel måltid för några få nära vänner eller en högklassig middagsbjudning, kan man vara övertygad om att maten väljs ut med största omsorg och tillagas med stor skicklighet och fantasi, och att den sedan serveras på ett sätt som får sällskapet att brista ut i ett samfällt ”Ahhh!” av det slag vi i vanliga fall förknippar med en fyrverkeriuppvisning. Och det är inte heller fråga om att utplåna sig själv, en kvinnlig Gris vet sitt värde men sitter för den skull inte och fikar efter komplimanger. I själva verket bekymrar hon sig föga om ifall hon får några pris eller inte – hon fungerar bara inte på det sättet. Oavsett om hon är söt och knubbig eller mager och exotiskt vacker, är Griskvinnan förtjust i sig själv med alla sina fel och brister. Hon har förmåga att organisera sitt liv precis som hon vill ha det och älskar både arbetet och fritiden. Det är allt hon vet och vill veta. För merparten Grisar framstår hemmet som ett palats och behandlas också som ett sådant. Men det finns ett egendomligt ovårdat drag hos vissa av dem, och när det gäller sådana Grisar ser huset ut som om det träffats av en bomb. För Grisar existerar bara antingen – eller. Aldrig några grå toner där inte.

Oavsett kön har Grisen få övermän när det gäller arbetskapacitet. Ingen arbetar fler timmar per dag.

Vad man än väljer att kalla denna hedersprick så finns det ingen bättre kompis än en Gris för en helkväll ute, när kostnaderna inte spelar någon roll. Grisen är den ständiga medelpunkten på alla fester överallt. Och om din soaré är lite extra glamorös är det bara så mycket bättre. För sanningen att säga så är Grisen inte så lite svag för stjärnor. Killen som står utanför sceningången och väntar tålmodigt med ett fång rosor eller den beundrare som överöser sin filmhjältinna med brev, är oftast en Gris.

En kär Gris utgör något av ett problem, både för sig själv och för föremålet för sin ömma låga. Grisar blir kära väldigt lätt och djupgående. I de flesta fall är det så att en Gris som träffats av Amors pilar öppet visar sina känslor. Och den kille som sitter stjärnögd vid sitt skrivbord och stirrar på en inkommande posthög som snart når taket, är utan minsta tvivel en kär Gris.

När han får korgen har en kärlekskrank Gris mycket små resurser att ta till för att hela sitt brustna hjärta. Ofta begraver han sig i arbete – eller så sitter han och super sig stupfull på krogen varje kväll. Vad han än företar sig, så utgör en avspisad Gris en sorglig syn, och är troligen fullkomligt otröstlig. Skulle han emellertid lyckas förföra dig, så inte är det i kraft av smicker och vackra ord, för så’nt har han inget till övers för. I stället är det något i hans öppna sätt och rörande oskuld, som är minst lika effektivt ur förförelsesynpunkt som ett aldrig så välrepeterat och väloljat smicker. Och när Grisen väl har vunnit din kärlek, så tro inte att han tänker tala tyst om den. Nej, för det mesta skryter och skrävlar han om sin kärleksaffär på det mest öppna och okänsliga sätt.

Trots sin förmåga att tjäna pengar, sin till synes outtömliga kapacitet när det gäller att arbeta och roa sig, och trots sin intelligens, ärlighet och trevliga sätt, har Grisen sina fel. Ser man dem var för sig ter de sig nog så oskyldiga, som en serie små inkonsekvenser, men när de läggs samman blir de inte fullt så futtiga. Grisen är till exempel inget vidare på att planera och det händeratt han agerar på ett sätt, som alla – utom han själv – finner högst olämpligt. Antingen handlar han för tidigt eller för sent. Grisen väljer sällan eller aldrig rätt ögonblick.

Oavsett vad som diskuteras går en Gris alltid rakt på sak. Normalt håller han sig i bakgrunden vid första bekantskapen, för att få en chans att sondera terrängen. Men när han väl gjort upp sin strategi, kliver han fram och ger uttryck för sin ståndpunkt med stor kraft och övertygelse. Och många är de som så låter sig imponeras av hans framställningssätt, att de accepterar hans åsikter utan att ifrågasätta dem. Men Grisen har ofta en benägenhet att komma med felaktiga fakta, och när han ställs mot väggen visar sig ofta hans ståndpunkter bygga på mycket lös grund.

Grisen är inte den som säger nej till lite skvaller emellanåt, vid sidan av alla seriösa samtal. Kanske är det till och med så att det är en Gris som står bakom den gamla skvallerinledningen: ”Har du hört det här?” När han sedan klandras har han en viss benägenhet att skratta bort det hela och utåt verka helt avslappnad. Men i själva verket är han långt ifrån lika kolugn som han försöker ge sken av att vara. För innerst inne är han otroligt envis och ofta helt oresonlig när han utsätts för stress. Ändå är Grisen i motsats till de flesta goda talare också en utmärkt lyssnare. Berätta om dina bekymmer för en Gris och du kan inte få en mer uppmärksam åhörare. Inte heller hittar du en snabbare budbärare när det gäller att göra omvärlden uppmärksam på dina problem. Tyvärr har de förvandlats fullständigt innan Grisen är färdig med dem… Så har till exempel din bråckoperation plötsligt blivit en benamputaion!

Om du skulle såra en Gris, så klagar han inte – om det inte är allvarligt förstås. Att klaga skulle nämligen tvinga honom till en personlig konfrontation, något han fruktar mer än allt annat. Grisar avskyr alla sorts dispyter, vare sig de äger rum på arbetet, hemma eller på idrottsarenan. Och tvingas han ändå in i ett meningsutbyte, gör Grisen bara saker och ting värre för sig genom att först alltför burdust framlägga sin sak, bara för att sedan omedelbart dra sig undan. Hans attityd kommer av den höga uppfattning Grisen har om sig själv, vilket gör att han alltid anser sig ha rätt i allt. Men trots denna sin självöverskattning bryr sig Grisen föga om sitt rykte, då han menar att ”det är andras problem vad de tänker och tycker om mig”. Grisen vet ju sitt värde till fullo.

Den självsäkra och egoistiska Grisen blir ett lätt offer för varje uppdykande bondfångare. Smickra Grisen med hur klok han är och du kan lura honom till vad som helst. Men har han en gång åkt på en nit, så blir den godtrogna Grisen i fortsättningen mycket misstänksam, ett karaktärsdrag som illa passar ihop med hans annars normalt så öppna och generös natur. Den Gris som en gång råkat illa ut, kommer i högsta grad att hamna på defensiven och bli nästan sjukligt på sin vakt. Han vänder ibland sin lättrogenhet till en kommersiellt lönande klipskhet.

Vad gäller personliga angelägenheter är ingen snabbare att ställa upp för dig än en Gris, även om det skulle innebära att han komprometterar sig själv. Grisen upptäcker fort dina bästa egenskaper och gör allt han kan för att få dem att blomma upp. När detta är gjort, gläder han sig väldigt åt att se dig jobba på högsta växeln. Och skulle det vara någon fnurra på tråden mellan er, tro inte att Grisen stillatigande tänker finna sig i att den förvärras. I stället gör han allt för att det ska bli bra mellan er igen.

När en Gris bjuder in dig till sitt hem och säger ”håll till godo”, så menar han det också. Det kan mycket väl tänkas att han ger dig nyckeln till ytterdörren och ber dig känna dig som hemma. Grisar är mycket generösa. Enda nackdelen är att Grisen förväntar sig samma behandling fullt ut, när han i sin tur besöker dig. Då gör han det riktigt bekvämt för sig med fötterna på bordet och med ett glas av den bästa whisky i handen. Och sedan är det nästan omöjligt att bli av med honom.

Grisar av båda könen älskar kläder. Inte minst manliga Grisar gillar att klä upp sig, och de kan inte tänka sig att sätta på sig vad som helst. De älskar sista skriket, speciellt om det är skrikigt och pråligt. Grisar bär med förkärlek skjortor i grälla färger, dyrbara skor och tredelade kostymer Armani. Och möter du en herre med en snyggt knuten fluga runt en välrakad hals, kan du vara nästan övertygad om att han är född i Grisens tecken. Å andra sidan, med tanke på att vissa Grisar bor i hem som inte är bättre än – ursäkta uttrycket – svinstior, är chansen lika stor att vår vän Grisen går omkring i en skrynklig manchesterkostym, där det saknas flera knappar och där kavajen har hål på armbågen. Men båda dessa Gristyper klär sig efter egen smak och eget gottfinnande, och ve den som försöker få på den skrynkliga-manchesterkostym-Grisen en snygg blazer och slacks, eller Grisen med flugan en t-shirt.

Grisen själv är född i ärlighetens tecken och när han väljer jobb bör han undvika sådana där han tvingas till dubbelspel. Eftersom Grisar älskar ljudet av applåder, är teater, film och TV-scenen som gjord för dem. Och de långa arbetsdagar som merparten skådespelare tvingas till, snarare hjälper än hindrar Grisens utveckling. Viktigt är också att detta med att stå i rampljuset ofta för med sig ett fett bankkonto, något Grisen också tagit med i beräkningen. Men skulle han välja ett liv på tiljan, gör han klokt i att skaffa sig en partner. För hur intelligent Grisen än är, saknar han kvaliteter som nyskapare, och han arbetar bäst när han utgör en del av ett team.

De tre faserna i en Gris liv skiljer sig inte så mycket från varandra. Barndomen är lugn och harmonisk, även om den lilla Griskultingens alla romantiska drömmar inte uppfylls. Vuxenfasen störs bara av problem som Grisen själv förorsakat. Förutsatt att han kan hålla balansen mellan sina egna prestationer och andras inte lika framstående, kommer vuxentiden att innehålla få, om ens några allvarligare personliga bakslag.

Att Grisen var det sista djur som kom till Buddhas nyårsfest är säkert ingen tillfällighet. Han ville först se om det var värt besväret att gå dit, och just denna Grisens försiktighet kan mycket väl vara nyckeln till hans framgång. Inte heller på gamla da’r har Grisen något att frukta, utan framlever sina sista år med att se tillbaka på sitt verksamma och rika liv, samtidigt som han i viss utsträckning återupplevre förnöjsamheten från ungdomsåren.

Grisen och kärleken

Grisen kastar sig in i varje kärleksaffär som om det gällde livet, och en kärlekskrank Gris kommer att göra allt som står i hans makt för att behaga föremålet för sin ömma låga. Två Grisar är det prfekta partiet och inget kan gå snett dem emellan. Tänk bara vad kul de kommer få tillsammans! Perfekt ochså mellan Hund och Gris. Tack vare sin lättsamma natur lockar Grisen fram de bästa sidorna hos den oroliga Hunden, som verkligen börjar tro på sig själv. Särskilt bra ihop går Galt och Tik.

Suggan faller alldeles för lätt för den förföriske Draken, som inte är särskilt pigg på att sitta hemma kväll efter kväll, och som därför tappar intresset redan innan Grisen hunnit servera honom sin specialgryta. Grisen märker snart att den nyckfulla Geten inte är mycket bättre än Draken och inte heller denna affär blir särskilt långvarig.

Grisen får en kort tid av lycka tillsammans med den amorösa Råttan, innan förhållandet spricker. Men Suggan faller verkligen för Råtthannens charm, något som gör att den konstellationen kan komma att lyckas. Jag skulle dock inte satsa några pengar på det, om jag vore ni. Den kvinnliga Tuppen faller för Grisens ärliga gemyt och hon gillar hans sällskap – på avstånd. När en kvinnlig Apa kommer in i en Gris liv, blir han störtkär, och kan enkelt linda honom runt sitt finger. Det hela är fantastiskt så länge det varar, men slutet blir ändå att den stackars gamla Grisen står där med brustet hjärta.

Till en början attraherar den kvinnliga Grisen Tigerhannen – vem kan motstå henne – men Tigrar är sådana rastlösa djur, medan Grisar är mer eller mindre vanedjur. Grisen faller också pladask för den eleganta Katten och de kommer att tillbringa många kvällar tillsammans vid ett festligt dukat bord med levande ljus. Men en kär Gris demonstrerar öppet sin kärlek, något som gör vissa Katter förlägna. En Griskvinna kan konsten att få den romantiskt så obevandrade Buffeln att slappna av, och hon lyssnar hänförd till hans berättelser om arbetet ute på fälten. Ja, det händr till och med att hon lär sig stå ut med hans ovana att somna vid bordet, medan hon dukar av.

Precis som Apan kommer den sensuella Ormen att fånfa Grisens hjärta. Hon finner Grisen intressant och gillar hans bekymmerslösastil. Men Grisen måste komma ihåg att det bara är Draken som kan slingra sig ur Ormens hårda famntag. Hästen är svag för det där med romantik, och har därför inte mycket till övers för vad hon uppfattar som den manliga Grisens klumpiga inviter. När det gäller kärlek bör Gris och Häst hålla sig så långt som möjligt ifrån varandra.

Änglacirkeln
Vi finns För Dig alla dagar
 08-24

Ring 0939 202 11 12
Samtalet kostar 19,90/min.

Tarot Medium Tarottolkare Astrologi Djurkommunikation Andekontakt Andevärlden Skyddsänglar
Medial vägledning
Medialitet innebär att man kan uppfatta energifrekvenser som ligger lite över den vanliga nivån för våra fem sinnen.

Vi visar vägen för att ge dig chansen att nå ut till nära & kära på andra sidan.
Ris & Ros
Maila dina tankar och åsikter till risoros@anglacirkeln.se . Positiv eller negativ feedback. Vi vill veta vad Du tycker om Oss.
Facebook