Hunden

Hundens år blir en omskakande upplevelse för alla som tror att de klarar sig enbart på sin slagfärdighet. Och om det kan tyckas att orättvisorna i världen fått på ohämmade alltför länge, så fatta mod. Under Hundens inflytande tas kampen upp mot alla slags orättvisor, och egennyttan och likgiltigheten bekämpas. Ett mjukare och mänskligare samhälle utvecklas, i vilket man tar sig an till synes hopplösa och förlorade fall, och kämpar för bättre förhållanden för de svaga och missgynnade.

Under Hundens år återställs balansen på alla områden. Nu är rätt tid att skära ner på alla personliga utsvävningar, att banta och att komma i form. Inga fler extraportioner och inga fler krogkvällar. Nu betonas livets sanna värden på bekostnad av de värden som ligger i egendom och prylar. Året ägnas åt ändlösa allvarliga diskussioner och moraliska spörsmål står högst på dagordningen. Gradvis kommer medmänsklighet att ersätta den själviska ”förverkliga-sig-själv”-attityden, och få låter sig luras av själviska politikers tomma löften. Temat under Hundens år är frihet, jämlikhet och broderskap. För regeringstrogna gäller det att framhärda. Men minns att karaktären hos dem som gör anspråk på vår lojalitet skiftar från land till land.

Men trots all denna idealism kommer det ändå att finnas lite tid över för nöjen. Men räkna inte med något alltför extravagant överdådigt. Det mesta av vår kraft och energi kommer ändå att gå åt till att försöka få världen på fötter igen, inte till att roa den. Och om året är uselt för despoter är det ännu värre för disponenter. Hundar struntar alldeles i allt som har med pengar att göra och fortsätter med sitt reformerande, oavsett hur rika eller fattiga de är. Aktieägare måste överallt dra åt svångremmen och vissa affärsmän blir så magra att de försvinner alldeles. Och skulle den vänstervridna Hunden ta över i dina trakter, så var beredd att börja punga ut med pengar. Men trots att trivialiteter kan skapa kaos och oro kommer det att vara relativt lugnt under året. Krig som börjar under Hundens år blir aldrig långvariga och segern tillfaller alltid den som försvarar friheten. Säkert är att vinsterna inte blir stora under året, men att rättvisan blir desto rikligare.

Hundens personlighet

Från tidernas begynnelse har inget djur tjänat människan trognare eller delat sitt öde intimare med henne, än den alltid lika lojala och pålitliga Hunden. Oavsett vilken form eller storlek han uppträder i, och variationerna verka oändliga, så sviker Hunden under inga omständigheter människan. Vare sig han är en loppbiten byracka som kärlekslös vandrar genom våra städers mörka bakgator eller en prisbelönt champion, speglar Hundens ögon alltid samma rörande absoluta och förbehållslösa tillgivenhet. Det finns hundar som skäller men inte biter, hundar som både skäller och biter, och sådana som biter bittert innan de skäller.

Personer födda i Hundens tecken nöjer sig aldrig med att sitta på åskådarplats, vare sig de är filosofer, moralister eller tillhör samhällets förtryckta. Inte heller räcker det för dem att i ord förespråka förändringar, utan de söker aktivt upp orättvisorna och bekämpar dem sedan med närmast fanatisk målmedvetenhet. Hunden gör ofta mycket mer än man har rätt att kräva av någon, när han ger sig på de områden inom det religiösa, politiska och sociala livet, som han anser korrumperade. Med tydlig – fast ofta något osympatisk – röst, kräver den uppriktiga Hunden rätten att få yttra sig. Och nekas han tillträde till de traditionella och etablerade talarstolarna, bygger han sin egen, för ingen makt i världen kan hindra honom från att föra ut sitt budskap om frihet, jämlikhet och broderskap åt alla. Om du är född i Hundens tecken är du i gott sällskap med flera av de verkligt stora människorättskämparna.

Med tanke på det långa och nära umgänget med människan är det inte förvånande att Hunden inte bara blivit en integrerande del av vårt dagliga liv, utan också berikat vårt språk med en mängd ord och uttryck som till exempel ”att lära gamla hundar sitta”, ”att leva ett hundliv” – det vill säga att ha ett litet helvete – och en rad skällsord som exempelvis fähund, lathund och hundhuvud. Man talar också om hundgöra och menar då ett riktigt slit, vidare om hunddagar, vilka förekommer under rötmånaden, och hundöra, som är ett vikt hörn på ett pappersblad.

Men trots att Hunden visar prov på mod och osjälviskt engagemang för de små och förtryckta, behöver han ofta själv någon som leder sig. Lämnade på egen hand händer det att Hundar, som inte kan besluta sig för vilken behjärtansvärd sak de ska stödja, blir bekymrade för att inte säga lätt förvirrade. Det finns ju trots allt så många behjärtansvärda ändamål att kämpa för och vilket ska idealisten Hunden stödja? Barnen? Amnesty International? Lutherhjälpen? Så många att välja bland och alla lika angelägna. Kanske är det därför som Hunden behöver att valet ska vara så självklart att det i själva verket upphör att vara något val.

När väl order givits och målet bestämts, kan inget i världen hindra Hunden från att utföra sin uppgift, hur simpel den ärn kan tyckas. Och har du väl vunnit en Hunds tillit – och den ges nu inte lika lätt som vilket billigt smycke som helst – så kan du vara säker på dess äkthet och varaktighet. Historieböckerna är fulla av berättelser om hundaktig tillgivenhet, av vilka många inte blott är extraordinära för det mod och den tapperhet som det visas prov på, utan också djupt rörande. Men man måste vara aktsam om Hundens trofasthet, för så snart han känner sig sviken, överför han sin lojalitet till första bästa utsträckta hand. Missbruka hans förtroende och han kommer aldrig att vare sig förlåta eller glömma. Hundmänniskor har inget till övers för billiga erbjudanden om vänskap. Har ett förhållande brutit samman, hjälper inga ben och klappar i världen för att återställa det. Och om något gått snett är felet enbart ditt – Hundar är omutligt ärliga i det avseendet. För Hunden är det helt enkelt så, att eftersom han är beredd att offra allt, även livet, för dig, så borde du kunna göra samma sak för honom. Och har något gått snett mellan dig och en Hund, så bli inte förvånad om din bästa vän blir din värsta fiende.

När en Hund blivit ratad utgör han ett allvarligt hot både mot sin egen och andras säkerhet. Hunden tål en hel del när det gäller obefogad bestraffning, till och med misshandel, men det finns gränser också för vad vår mest pålitlige och trogne vän står ut med. Den stunden kommer när han säger ”nu räcker det”. Och vid sidan om alla dessa historier som prisar Hundens mod och lojalitet, finns det andra berättelser som tar upp en mörkare och mer tragisk sida, när Hundar vänt sig mot sina herrar. Men här berättas sällan om orsakerna bakom Hundens uppträdande, hur han fått utstå slag, sparkar och vanvård, innan han anfallit sin husse eller matte. Och erkännas ska att det finns tillfällen när Hundmänniskor uppför sig så ondskefullt att det trotsar mänskligt förstånd.

Den alltid lika envisa och vaksamma Hunden är snabb att kritisera vårt bristande intresse när det gäller att engagera sig mot orättvisorna i världen. Men vid andra tillfällen kan han vara den siste som uppskattar vad som görs. Han uttalar sig inte sällan taktlöst och det han säger gör ofta ett blaserat, ja, till och med cyniskt intryck. Minns att Hundens hela ambition går ut på att vara till lags. Hans fruktan för att inte framstå som den som alltid gör sitt bästa, gör Hunden bekymrad och orolig, får honom att yttra sig utan att tänka, i hopp om att hans plötsliga skall är tillräckligt för att försäkra dig om att han är uppmärksam. Oron härrör sig från Hundens bristande självkänsla, som i sin tur är grunden till hans kroniska pessimism. De som är födda under Hundens år väntar sig alltid det värsta. De är först med att påpeka vilket förskräckligt väder vi haft, först med att påminna oss hur många människor i världen som svälter och de som ivrigast gör oss andra uppmärksamma på hungersnöd, översvämningar och andra katastrofer. En följd av denna osäkerhet är att Hundar ofta ägnar all sin tid åt oviktiga och triviala detaljer. Små problem förstoras upp oproportioneligt. Och när det triviala väl förstorats upp blir det till en fix idé, precis som när en Hund slickar sina sår. I stället för att hjälpa det att läka blir det bara värre.

Men har du en gång väl blivit vän med en hund så blir han din trognaste bundsförvant. Hunden är den förste som ger dig hjälp och tröst när du behöver det. Vid nyheten om ett dödsfall i familjen, kan du vara säker på att det är en Hund som är först med att skicka sympatibrev, blommor, och med att komma på besök. Risken är dessvärre stor att han går lite för långt i sin nit att trösta. Naturligtvis är Hunden den förste som inser sitt övertramp och den ånger han då känner får honom att börja oroa sig…

Hunden är född i idealismens tecken, men älskar trots det skvaller. Han må låta trist och slätstruken när han debatterar offentliga frågor, men hans middagskonversationer slår det gnistor om.

Även om Hundar inte intresserar sig för pengar, händer det ändå att de kan ha gott om dem. Ja, det finns till och med de som blir otroligt rika. Det är som om deras förakt för pengar bara ökar deras möjlighet att skapa sig en förmögenhet.

Ett annat karaktärsdrag hos Hunden är att han påverkas djupt av sin egen kritiska röst i hjärteangelägenheter. Eftersom han är något av en felfinnare, både när det gäller honom själv och andra, blir Hunden mycket olycklig när kärleken tvingar honom att blottställa sig. Verklig kärlek, och någon annan intresserar inte Hunden, är inte möjlig med mindre än att man tar ett jättekliv in i sitt eget okända inre. Hundar må ha aldrig så bra hand med siffror, vara experter när det gäller att väcka andras förtroende och visa sig ytterst kapabla när de ställs inför fysiska strapatser, men när det gäller kärlek är de otroligt naiva och står där handlingsförlamade och storögda av förvåning. När de väl gift sig är Hundar snabba att kritisera den partner som inte lever upp till deras höga ideal. Det tragiska resultatet av detta blir alltför ofta skilsmässa. För hur mycket han än försöker, lyckas Hunden inte minska sitt starka engagemang för de sämst ställda i samhället. Delar då äktenskapspartnern inte detta engagemang, utan känner sig åsidosatt, så blir resultatet oftast att man hamnar hos skilsmässoadvokaten.

Hunden hem – inte minst då Tikens – är oklanderligt möblerat. Hundkvinnor föredrar enkla och stilrena möbler, gärna antika, och ofta väljer de ut underbara saker från loppmarknader, som de sedan renoverar. Hundar älskar tavlor, gravyrer och gamla fotografier. Deras klädsmak är densamma som när det gäller utsmyckning, det vill säga de föredrar enkla, rena och naturliga ull-, bomull- och denimtextilier. Varför använda syntetfibrer när Hunden har en så vacker naturlig päls? Hundkvinnans vardagsutstyrsel bär en lätt nött prägel, men skulle du stöta på samma Hund när hon är ute för att göra intryck känner du knappast igen henne. Då ålar hon sig fram i sin urringade festblåsa med en rad äkta pärlor draperade runt sin mjuka, smala hals. Ögonskugga, läppstift och håret utslaget – är det verkligen samma gamla Hund?

Den lojala Hunden är mycket fin mot sina föräldrar och överger dem inte. Han besöker sina släktingar regelbundet, och när någon är sjuk, gör Hunden allt för att göra det så bekvämt som möjligt för den sjuke. Hundar har mycket bra hand med både unga och gamla och är därför utmärkta sköterskor. Vad gäller yrkesvalet bör de välja ett arbete där de har nytta av sin idealism och pliktkänsla. Men vad han än väljer att syssla med, kommer Hundens starka trohet mot idealen att få sin egen belöning.

Samtliga tre faser i Hundens liv färgas av och i vissa fall förstörs av hans ångest. Valpen är plikttrogen och håller sig nära hemmet. Men han kan konsten att tala för sin sak och protesterar mot all sorts auktoritetsmissbruk. Som vuxen har Hunden en viss benägenhet att placera in människor, inklusive sig själv, i skilda kategorier. Denna brist på flexibilitet fär honom att komma på kant med alla utom sina närmaste vänner och släktingar. Ålderdomen blir inte lättare och risken finns att Hunden blir sittande ensam och ångrar allt som inte blev som det skulle. Kineserna säger att den Hund som är född under dagen får ett fridfullare liv än den som är född nattetid. Men budskapet är klart: Om du är Hund så sjung dina sånger medan du kan, kämpa för det du tror på medan du har kraft och älska så snart tillfälle ges. För i morgon kan det vara för sent.

Hunden och kärleken

Den trofasta och lojala Hunden har större framgång i kärleksaffärer än i pengadition. En manlig Drake tjusas av den kvinnliga Hundens skönhet och hennes ”bönfallande blick”. Men han tröttnar snart på hennes ständiga ifrågasättande av deras förhållande och har heller inget till övers för hennes rakt på sak-kritik, särskilt inte när den drabbar honom själv. Hund och Drake bör därför undvika varandra.

Hundkvinnan faller pladask för Råttmannens charm och det bör vara grönt ljus för dem, så länge Hunden minns att den fysiska kärleken betyder mycket för Råttan. Samma sak gäller för den kraftfulla Tigern, men Hundens krav på absolut trohet gör deras förhållande chansartat. En kvinnlig Gris kommer däremot, att inspirera Hunden, och av alla tänkbara förhållanden är detta det som passar Hunden bäst. Grisen kommer aldrig att reta Hunden eller driva med honom för hans till synes helt obefogade oro. I stället kan hon berömma sig själv med att hon lett in hans tankebanor på annat, som till exempel på hennes utmärkta matlagningskonst och bekväma säng. Lika bra passar Hunden och den spirituella och charmerande Hästkvinnan ihop. Visserligen kommer hon att retas skoningslöst med honom, men det bryr han sig inte det minsta om det. Hon retas ju med sådan stil och dessutom är hon ju så vacker!

Katten är skön och förfinad och det händer att Hunden uppfattar hennes krav som en smula överdrivna, men han gör sitt bästa för att uppträda romantiskt och för att vara till lags då han finner Katten mycket attraktiv. Men han får verkligen anstränga sig för att göra intryck på henne!

En kvinnlig Hund faller mycket lätt för en Buffel, han är ju så stark och bestämd och verkar så förstående. Men här visar det sig att hon har alldeles fel, för i själva verket bryr sig Buffeln knappast alls.

Mötet mellan en Hund och en pryd Tupp hör inte precis till de mer passionerade. Vad i all världen tror Hunden han håller på med, när han ligger där på rygg och viftar på svansen? Å du milde! Både Drake och Apa tycker Hundkvinnan är mycket vacker, något hon ju också är. Men Apan tål mer av Hundens eviga tjat och självanalys än Draken. Ja, det kan till och med tänkas att han tycker det är underhållande. När Hunden faller för den förtrollande Ormen gäller det för honom att gå försiktigt fram, annars är risken stor för att hennes förhoppning om en passionerad romans och hans mer jordbundna kärlek råkar i konflikt med varandra. Och skulle Ormen klämma till, är Hundens chans att fly liten. Vad beträffar Geten bör Hunden undvika en affär med henne, hur kort den än må vara. Hon fodrar att han smickrar henne, och Hunden är nu inte precis någon poet. Inget hindrar två Hundar från att ha ihop det, bara de kommer ihåg att lägga sina bekymmer och sin idealism åt sidan när de träffas.

Änglacirkeln
Vi finns För Dig alla dagar
 08-24

Ring 0939 202 11 12
Samtalet kostar 19,90/min.

Tarot Medium Tarottolkare Astrologi Djurkommunikation Andekontakt Andevärlden Skyddsänglar
Medial vägledning
Medialitet innebär att man kan uppfatta energifrekvenser som ligger lite över den vanliga nivån för våra fem sinnen.

Vi visar vägen för att ge dig chansen att nå ut till nära & kära på andra sidan.
Ris & Ros
Maila dina tankar och åsikter till risoros@anglacirkeln.se . Positiv eller negativ feedback. Vi vill veta vad Du tycker om Oss.
Facebook