Tuppen

Tuppen gal och världen vaknar upp, bara för att finna gatorna fulla av marscherande män. Detta är året för militärparader, glittrande mässingshjälmar, trumpeter och trummor. Nu är tiden inne för viktiga offentliga tillställningar, firanden och styrkedemonstrationer. Och när militären slutat svassa omkring och kråma sig, tar civilisterna över gatorna. Men Tuppens parader skiljer sig helt från dem under Drakens år. Här är det inte tal om frivoliteter eller fyrverkerier.

Tuppens år är fyllt av stora, expansiva och effektfulla händelser. Året är också perfekt för kungligheter att framträda under, för att visa prov på folklighet och starkt moraliskt ledarskap.

Vid sidan av de kungliga är det militären som skapar rubrikerna under Tuppens år och många militärkupper och invasioner kommer att äga rum. Under året bildas också många nya politiska partier, men inte för att skapa förändringar utan snarare för att bevara den gamla ordningen.

Tuppens år är inget för arbetsskygga och skolkare. Det finns massor av jobb att uträtta på lagårdsbacken och överallt märks den stora organisatören Tuppens närvaro. Visst kan också dagdrömmare få en chans, men det händer inte ofta och den varar inte länge. Och vänta dig inte att bli rik snabbt. För trots alla ansträngningar och allt hårt arbete, och trots den tuffa sparsamhets- och hushållningslinje som råder och trots den perfekta organisationen, innebär det ändå inget överflöd.

Året innebär något av en renässans för gammalmodiga normer och stor vikt läggs vid moraliska värderingar. Det är definitivt inte bästa året för en passionerad kärleksaffär. Så gift dig, gå in i det militära eller bli nunna, men gå inte omkring och larva dig. Och försök inte bli rik på våldsvideofilm eller skumma nattklubbar, för i så fall slutar det förmodligen med att du hamnar i fängelse. Inte heller är det särskilt klokt att ljuga för att klara sig ur en knipa. Tuppen har ingen som helst förståelse för lögn och bedrägeri eller annat slag av asocialt beteende.

Om du uppträder ärligt, visar öppenhjärtighet och arbetar hårt, kommer du att få din speciella belöning under Tuppens år. Du kanske inte blir fet – det kan till och med hända att du blir alldeles barskrapad – men i stället får du lära dig vikten av att alltid uppträda och handla korrekt.

Tuppens personlighet

Medan vissa djur visar upp antingen starkt maskulina eller feminina drag, är gränserna hos Tuppen svagare mellan manligt-kvinnligt. Ja, i själva verket griper de båda så starkt in i varandra att Tuppen är känd både som Tupp och Höna. Men vad vi än väljer att kalla honom/henne, så har Tuppen en förmåga att göra sin närvaro känd i samma ögonblick som han eller hon kommer in i ett rum. På samma sätt utgöt Tuppens första syssla för dagen en viktig ledtråd till hans personlighet, och hans förmåga att tvinga den på alla i sin omgivning. Tuppens galande är välljudande och fruktbart; han väcker den sovande, tröstar den bedrövade och gläds åt att natten är över.

Oavsett om Tuppen är lång eller kort, tjock eller smal, gör han inga som helst försök att dölja sitt tillstånd. Tuppar har inget till övers för lögner, tomt prål, lurendrejeri och falskhet. Tuppen är den han är och den som inte accepterar det får skylla sig själv. Om du inbjudit en Tupp till din fest och ingen ännu kommit att stå i händelsernas centrum, så kan du vara övertygad om att han inte anlänt. Och det spelar ingen roll om det rör sig om en privat eller offentlig tillställning, en Tupps entré missar ingen.

Tuppen är genrös och med får undantag också överdrivet ärlig. Metodisk och välorganiserad planerar Tuppen sitt liv med en urmakares precision. Och du behöver bara ha haft några kycklingar för att veta att naturens tidiga väckarklocka är mycket konservativ och satt efter Tuppens vanor. Så snart det blir mörkt rusar hönsen, oavsett var de befinner sig, hem till sin sittpinne. Och så snart de är uppe från marken tror de sig skyddade från rovdjur och andra faror, i kraft av sitt antal och mestadels stämmer det också. Tuppens sittpinneritual återkommer dagligen och med detta läggs ytterligare en pusselbit i hans omfattande personlighet på plats.

Enligt den kinesiska traditionen finns det två helt skilda sortes Tuppar. Den ena sorten är den som är född vid solens upp- eller nedgång, någon gång mellan fem och sju, och den Tuppen är i allt väsentligt utåtvänd till sin läggning. Han är den där skrytsamme och skrävlige killen på festen som aldrig kan låta bli att berätta för alla om sin första miljon och hur han byggt upp ett blomstrande företag av det konkursbo han en gång köpte för nästintill ingenting. Till denna kategori Tuppar hör också den hejiga typ som ropar ditt namn tvärs över en överfylld bar och som sedan insisterar på att få bjuda dig på en drink, även om du försöker säga att du ingen vill ha. Och han blir den förste som hamnar under bordet, för trots allt sitt kuckelikuande tål han sprit väldigt dåligt och kan heller inte tacka nej till den.

Soluppgångs-/solnedgångstuppen är den förste personen på kontoret som först av alla erbjuder dig sina råd, vare sig du bett om det eller inte. Ofta är det också den här Tupptypen som är den förste att klaga över den bristande allmänna moralen och som inte besparar någon sina åsikter om hur landet tagits över av kommunister och vänsterrevolutionärer. Med sin reaktionära politiska hållning och sitt puritanska moralbegrepp, är denna Tupp inte den som låter någon stå i vägen för sig. Han säger vad han tänker och ibland säger han det utan att tänka. Alla Tuppar är födda i frispråkighetens tecken, och särskilt den Tupptyp vi nu sysslar med, bekymrar sig inte det minsta om hur hans ofta mycket hårda kritik drabbar den som vågar sätta sig upp mot honom. Tuppen har talat och därmed basta! Det är inte hans problem om det gör ont. Man måste lära sig att se fakta i ögonen, livet är nu tyvärr en gång för alla tufft. Och vad du än gör så försök aldrig att hämnas på eller kritisera denna Tupptyp eller att ifrågasätta hans metoder, speciellt inte om du inte är hundraprocentigt säker på de fakta du framlägger. Soluppgångs-/solnedgångstuppen har alltid rätt. Han tror på sig själv till tvåhundra procent. Diskutera med honom och han sätter igång att slåss – tänk bara på tuppfäktning – och han släpper dig inte förrän han fått rätt på ett eller annat sätt. ”Jag slår vad om allt jag äger att jag har rätt” säger han, och du bör tänka dig för två gånger innan du går med på ett så’nt vad. För trots allt sitt skryt är Tuppen mycket intelligent och bakom den skrytsamma fasaden döljer sig ett rörligt intellekt. Han lär sig snabbt och har oftast ett mycket gott minne. I vissa avseenden betraktar Tuppen fakta på samma sätt som de korn han ögonblickligen pickar upp på lagårdsbacken och smälter grundligt.

Den andra Tupptypen och inte minst då de bland dem som är födda nattetid, skiljer sig väsentligt från soluppgångs-/solnedgångstuppen – eller åtminstone verkar det så för en utomstående. Dessa Tuppar sitter tysta och försagda i ett hörn av rummet och säger sällan något om ingen tilltalar dem. Ytterst sällan framför de några egna åsikter och även om så skulle ske är det föga troligt att det rör sig om något mer världsomstörtande än bästa sättet att handskas med de bladlöss som invaderat deras älskade trädgård. dessa vanligen så oförvitliga och älskvärda Tuppar räknar med att vinna din uppmärksamhet genom att säga litet och lyssna mycket. Och mycket riktigt gör sig också dessa Tuppar lika bemärkta i en folksamling, som om de bar hudnära skära trikåer och slog på en bastrumme. På sitt eget diskreta sätt är denna Tupptyp bara ute efter en enda sak: din fulla och odelade uppmärksamhet. Och när du hör dem neka sig den där extra biten citronmarängpajen med orden: ”Nej, verkligen inte. Jag bantar. Ser ni inte att jag fått ett kilos övervikt?”, är det detsamma som att be om en jättebit till. Och Tuppen får blickarna på sig och når därmed sitt mål.

Eftersom soluppgångs-/solnedgångstuppen bara har fyra timmar per dygn på sig att födas, måste det innebära att det finns färre av dem än av den andra sorten. Men hur slutna de Tuppar som är födda andra tider på dygnet än kan verka, har de alla fått en släng av soluppgångs-/solnedgångstuppens temperament. Den utåtriktade Tuppen gör ju också betydligt större väsen av sig och därför kan det också verka som om han fanns i fler exemplar.

Det finns också ett annat sätt att skilja olika Tuppar åt och det är på deras sätt att sköta ekonomin. Vi har här att göra med Tuppen Spara och Tuppen Slösa. Den förstnämnda typen snålar och sparar vartenda öre. Med en målmedvetenhet som gränsar till fanatism, köper dessa Tuppar inte ens den minsta lilla struntsak utan att först ha jämfört priserna från en massa köpställen. När denna Tupp därför köper ett nytt dokumentskåp till kontoret, kan man vara övertygad om att han köpt det bästa och billigaste i stan. När han går och handlar i snabbköpet, kommer han alltid tillbaka med kassarna fulla av alla de extraerbjudanden butiken har. En sådan Tupps banktillgodohavanden växer sakta men säkert, och bygger de upp en förmögenhet har de gjort det enbart med hjälp av en stark karaktär och fast beslutsamhet.

Motsatsen till den sparsamma Tuppen är förstås den slösaktiga – det lär inte finnas någon tredje sort. Antingen sparar en Tupp eller så slösar han, och de som slösar gör det lika ofta med andras pengar – bankens, deras äkta hälfters, kontokortbolagets – som med sina egna. Den slösande Tuppen ägnar nästan all sin tid åt tomma drömmar och åt att bygga upp sin egen fantasivärld. Det är drömmar om nya gardiner, nya mattor, om att bygga om det där uterummet till ett badrum, vilket i sin tur förvandlas till ett galleri med växter. Utan ett öre på banken bygger de i fantasin om hela huset från vinden till källaren. Sådana Tuppar kan inte se en klädaffär utan att gå in, och inte heller lämna den utan att ha köpt upp minst halva lagret. Bara tanken på att handla i snabbköpet på andra sidan stan, för att spara några kronor på tvättmedel, är dem motbjudande. Sparsamhet är ett ord som för dem bara existerar i ordboken med icke-uttryck och där står också ordet ”överdrag” och uttrycket ”var snäll och ordna upp ert konto genast”.

Men är nu inte den slösaktiga och sparsamma Tuppen två sidor av samma mynt? Det viktigaste är att båda typerna är förvånansvärt generösa. Vare sig han äger en miljon eller tio gånger den summan, behöver man bara be en Tupp om ett lån och det är ditt om han har höga tankar om dig. Och inte sällan slutar det med att lånet förvandlas till en gåva utan minsta förbehåll.

Förutom sin stora generositet när det gäller pengar och beröm, är Tuppen världens bästa organisatör. Söker du en ny kontorschef och önskar klara dig undan lagen om könsdiskriminering, så är det bästa du kan göra att annonsera efter en Tupp. Och skulle du ha turen att få tag i en, kan du i niohundranittionio fall av tusen vara säker på att få dina drömmars kontorschef. För första gången någonsin kommer ditt kartotek att fungera perfekt, din telefonlista att stämma exakt, dina lunchsammanträden att vara rätt bokade, ditt skrivbord att vara städat, dina blommor vattnade, dina pennor vässade och din överrock skickad till kemtvätten. Och allt detta är klart före lunch. det finns ingen mer systematisk och noggrann person än Tuppen och heller ingen som tillbringar mer tid med att skriva ner allt han gör, eller planerar att göra, på papper. Tuppens handväska är full med små böcker och papperslappar och bussbiljetter med anteckningar på om tider och gud vet allt annat som klottrats på dem.

Men trots Tuppens livfullhet, intelligens, skarpsinne och förträffliga organisationsförmåga, verkar han sakna initiativförmåga. I korthet innebär det att Tuppen behöver inspiration för att kunna förverkliga sig själv. Enligt kineserna är Draken den bästa inspirationskällan och Tupp och Drake är det perfekta radarparet. Även om Tuppen emellanåt tycks sakna initiativ, saknar han aldrig koncentrationsförmåga.

Kineserna menar att det finns ett omisskännligt militärt drag hos Tuppen och sant är att han älskar att klä upp sig och gå omkring och kråma sig. Men nuförtiden har de militära paraderna förlorat det mesta av sin tjusning och i stället är det uniformerna hos våra hjältar och hjältinnor inom populärmusiken som gäller.

Tuppkvinnor är alltid strålande skönheter med underbart hår. De spenderar en massa tid och pengar hos frissan och ger sig inte förrän de fått sitt hår precis som de vill ha det. De älskar parfym och har ett ytterst känsligt luktsinne. De kan få leta länge innan de hittar en parfym som passar dem. En kvinnlig Tupp klär sig i välgjorda men absolut inte pråliga kläder och hennes garderob är fashionabel utan att därför vara trendig – minns att Tuppar i själ och hjärta är stockkonservativa. I hennes handstil kan man utläsa hennes födelseteckens mest karakteristiska drag, som att hon är positiv och dekorativ. Även om Tuppkvinnan älskar alla slags sällskapliga sammankomster, är hon precis lika lycklig att gå ut en kväll med några väninnor som att träffa en karl, hur hedervärda hans avsikter än må vara. Tuppar är ju vana att hålla ihop i hönshuset.

Till skillnad från sina kvinnliga kollegor har manliga Tuppar en viss benägenhet att klä sig pråligt, vare sig det gäller tredelad kostym eller jeans och t-shirt. Men kläder spelar nu ingen avgörande roll i en manlig Tupps liv, då rä han mer intresserad av att berätta för dig hur mycket han tjänar och spenderar. Och han förväntar sig att du ska vara lika uppriktig tillbaka, även om han kan verka ointresserad, ja, rent av uttråkad , när du berättar det. Men var lugn för att han lagt varje ord du sagt på minnet.

Det kinesiska ordet för Tupp är Ji, som betyder kyckling, men Tuppen är långtifrån någon ängslig liten kyckling, när han ställs inför ett viktigt avgörande, Ofta är han modig i överkant och tvekar inte att inta en fast hållning, inte minst i moraliska spörsmål, något som ibland motarbetar hand egna intressen.

Alla Tuppar älskar att pyssla i trädgården och varhelst de bor odlar de plantor och blommor om det så bara är några krukväxter på fönsterblecket till vindslägenheten. Plantor trivs och frodas under Tuppens gröna fingrar och när han väljer yrke bör han ta vara på denna gåva. Ett arbete ute på landet passar Tuppen bättre än ett inne i stan. Eftersom Tuppen älskar sina hem, passar de ofta utmärkt som inredningsarkitekter och till andra yrken där de får nytta av sin organisationsförmåga och sin förmåga att hushålla. Särskilt gäller detta om det finns hus och trädgård inblandade. Men oavsett vilket yrke Tuppen än väljer är det till syvende och sist hans rättesnören sanning och trohet som avgör om det ska bli succé eller platt fall. Och i en Tupps värld finns inte plats för några kompromisser, något som ofta får honom att lova mer än han kan hålla. Hans imponerande gest, så vackert inslagen, visar sig alltför ofta sakna innehåll.

Tuppens barndom är lycklig och förnöjsam. Tuppkycklingen är ett vaket och uppmärksamt barn som har lätt för att lära – ordningsmannen i skolan är undantagslöst en Tupp. Men under vuxenfasen uppstår problem. När det gäller kärlek är Tuppen en usel organisatör och hur rik han än kan tänkas bli, klarar han sig inte undan minst ett sprucket äktenskap. På ålderns höst kan Tuppen mycket väl bli en synnerligen ensam varlese, utan annat än sin trädgård, ett fåtal trogna vänner och sin höga moral som stöd. Och så kommer han naturligtvis alltid att ha sina dagdrömmar.

Tuppen och kärleken

Tuppen är utan tvivel det djur som har minst till övers för tillfälliga kärleksaffärer. Vare sig herr eller fru Tupp ställer upp på några lösa förbindelser, om de inte är i början på ett djupt och varaktigt förhållande. Men skulle nu en kvinnlig Tupp trots allt säga ja till en liderlig weekend, kan du vara säker på att hon kommer väl förberedd, utrustad med tågtider, öppettider för hotellets restaurang och en komplett förteckning över intressanta platser att besöka i omgivningen. Ja, hon kan till och med ha dina amorösa närmanden inbokade i programmet. Men hennes urval av karlar är begränsat. Buffeln är den som passar henne bäst, de har ju så mycket gemensamt, inte minst har de samma låga anspråk på passion. Men Tuppkvinnans bästa livsledsagare Draken passar henne mindre väl i rollen som älskare. Han är i regel mycket avancerad när det gäller sex och Karma Sutra är inte precis den bok som ligger på Tuppens nattduksbord. Men, lyckligt nog för Tuppen, attraheras Draken av alla sorts kvinnor och det faktum att hon är svårfångad gör bara utmaningen större.

När vi nu ändå är inne på det här med attraktion, så attraheras den manliga Tuppen i högsta grad av den kvinnliga Grisen. Hon lyssnar tålmodigt och uppmärksamt när han berättar för henne-och alla andra inom hörhåll – vilken fin och klok person han är. Ja, hon står till och med ut med hans urusla skämt. Råttans klumpiga närmanden och falska smicker får Tuppkvinnan att bokstavligen rygga tillbaka. Och den nyckfulla Getens brist på öppenhjärtlighet bidrar inte precis till att han vinner den puritanska Tuppens hjärta. Kattan utgör ett hot mot Tuppen, då hon kräver mer ömhet och förfining av honom än den stackaren kan prestera.

Tigern är passionerad och välkomnar alla slags romanser, men skulle en manlig Tupp falla för en kvinnlig Tiger tycker han att hon är alltför lidelsefull i början av deras bekatskap. Detta får honom att känna sig utnyttjad, ett tillstånd han klarar dåligt. Den lika vackra som fåfänfa Hästkvinnan gör narr av den manliga Tuppen, sedan hon fullständigt tagit loven av honom med sin slagfärdighet och sitt utseende. Det sista hon önskar sig är en älskare som stirrar stjärnögd och hjälplös på henne. En kärleksaffär mellan den storsinta Tuppen och den samvetslösa Apan kan bara sluta med katastrof. Här är det frågan om ett möte mellan två oförenliga styrkor, men de måste kanske ändå försöka en gång innan de inser sitt misstag. Ormkvinnan har tillräcklig charm och sex appeal för att få fart på en eunuck, och den stackars gamla Tuppen kommer också mycket riktigt springande. Men så snart Tuppen inser vilken omättligt passionerad varelse Ormen är, flyger han snabbt tillbaka till säkerheten i hönshuset.

Den välmenande Hunden är lycklig när Tuppen älskar honom och hennes utpräglade ordningssinne lockar fram det bästa hos honom. Men han oroar sig för att Tuppen är för optimistisk och affären upplöses. Bästa chansen att lyckas har en Hundman och en Tuppkvinna. Vad beträffar en kärleksaffär mellan två Tuppar så har den lika stor chans att överleva som en isbit i helvetet.

Änglacirkeln
Vi finns För Dig alla dagar
 08-24

Ring 0939 202 11 12
Samtalet kostar 19,90/min.

Tarot Medium Tarottolkare Astrologi Djurkommunikation Andekontakt Andevärlden Skyddsänglar
Medial vägledning
Medialitet innebär att man kan uppfatta energifrekvenser som ligger lite över den vanliga nivån för våra fem sinnen.

Vi visar vägen för att ge dig chansen att nå ut till nära & kära på andra sidan.
Ris & Ros
Maila dina tankar och åsikter till risoros@anglacirkeln.se . Positiv eller negativ feedback. Vi vill veta vad Du tycker om Oss.
Facebook