Hästen

Ett hektiskt år med full sysselsättning, få strejker och stabilitet på arbetsmarknaden. Året skiljer sig i hög grad från det tidigare. Nu finns inte längre tid för meditation och eftertanke. Det spirituella ersätts av djärva satsningar och hårt arbete. Hela året präglas av en anda av elegans och oberoende. För även om Hästen allmänt beundras för sin flit, kan han också konsten att njuta av sin fritid, något som bland annat resulterar i många stora sporthändelser med nya stjärnor, vilka sätter länge bestående rekord.

Under Hästens år äger också många politiska förändringar rum, de flesta som en följd av att kungar och presidenter antingen avgår frivilligt eller störtas från makten. Hästen är intimt förknippad med det politiska livet och när en Häst väl kommer till makten sker inga mer dramatiska förändringar. De omvälvningar som ändå äger rum är alltid för folkets bästa.

Många nya projekt startas i optimistisk anda under året och stämningen är i allmänhet god. Naturligtvis måste vi räkna med ett och annat bakslag, och till och med allvarliga konflikter, men de är av övergående natur. Hur blodiga dessa sammandrabbningar än är, rinner de ändå snabbt ut i sanden, ibland på några veckor, andra gånger på ett par dagar eller till och med inom några timmar. Dock är krig, hungersnöd och farsoter inte lika lindriga under Eldhästens år, som uppträder med sextioårs intervaller. Kineserna tror att det som händer under dessa år – både på gott och ont – är intensivare och får större genomslagskraft än under andra normala år.

Kärleken slår till hårt och snabbt under detta år. Och kärleken måste få ha sin frihet. Det ligger förväntan i luften under hela året och löftena om en bättre och ljusare framtid är många.

Under Hästens år har vi alla lättare att anpassa oss till omständigheterna och framåtskridandet sker inte genom timmar av djup begrundan, utan genom att ta chanser. Och var inte rädd för att lyssna på råd. För minns att det bästa råd du kan få kommer direkt ur Hästens mun, det vill säga från en säker och pålitlig källa.

Hästens personlighet

Det råder knappast något tvivel om att av alla jordens djur är den eleganta, frihetslängtande Hästen det ojämförligt populäraste. Och säkert är att inget djur arbetat hårdare och längre i människans tjänst. Alla har vi vår speciella hästfavorit, vare sig det rör sig om de majestätiska hingstarna från Spanska Ridskolan i Wien eller de förtjusande långhåriga shetlandsponnyerna, som snällt bär våra barn över sommarstränderna. Det finns en oändlig mängd hästtyper att välja bland. Arabiska fullblod, hopphästar, gruvponnyer, jakthästar, ardennerhästar, trav – och galopphästar, bergshästar, vagnshästar, bryggarhästar, åsnor, mulor – alla medlemmar i samma enorma hästfamilj. Och den väldiga variationen i fråga om färdigheter, form och storlekar hos detta djur, återfinns också hos alla dem som är födda under Hästens mäktiga inflytande.

Trots att Hästen är att övervägande maskulint tecken, finner man stora personligheter både bland manliga och kvinnliga Hästar. Hästen tar lätt på saker och ting, har en naturlig fallenhet för ledarskap och är alltid medelpunkt i varje sammankomst. Speciellt Hästkvinnor är frapperande vackra och ofta der man dem omgivna av en skara beundrare som andlöst lyssnar till deras spirituella och briljanta konversation. Och du kan vara säker på att det en Hästkvinna eventuellt saknar i skönhet kompenserar hon med stil. Hon låter klippa håret i den absolut senaste modesalongen, hennes skor har italiensk formgivning och parfymen har kostat henne en halv årslön. När hon är som mest till sin fördel finns inget vackrare och mer spirituellt.

Manliga Hästar gör sig bemärkta genom en stark personlighet och sitt goda utseende, och många har vad man brukar kalla sex appeal. Trots att han är väl medveten om sina företräden skryter inte Hästen med dem, även om han kan vara ytterst fåfäng.

Född i smakfullhetens och uthållighetens tecken är Hästen känd för sitt originella sinne för humor. Han är också mycket praktiskt lagd och hans flit är allmänt omvittnad. Hästens naturliga sätt att umgås med alla på alla plan, och hans stora inre reserver, gör honom lämplig för det offentliga livets högsta poster. Han kan tala inför en människomassa på flera tusen personer med samma lätthet som om han satt och småpratade med kompisarna på puben.

En av de viktigaste orsakerna till Hästens framgångar ligger i hans förmåga att, om så krävs, arbeta dygnet runt. Här ska också påpekas att Hästar arbetar på de mest udda tider. Det är inte ovanligt att de packar igen för dagen när du ska till att börja, eller att de dyker upp på jobbet först när du är på väg hem. Men oavsett hur mycket och när en Häst arbetar, är han alltid lika alert om ett nytt problem dyker upp och löser det lika beslutsamt som framgångsrikt. Och när det finns jobb att uträtta så räkna aldrig med att hitta en Häst i lunchrummet, äta kan man ju göra senare. Hästens förmåga att fatta snabba beslut, och det utan uppståndelse och ofta utan misstag, gör honom till en formidabel motståndare på den politiska scenen.

Hästen har en häpnadsväckande förmåga att fatta poängen, innan du ens hunnit fram till den. Det finns tillfällen när han avslutar meningen åt dig och det mer vältaligt än du kunde gjort själv. Här behöver det nödvändigtvis inte vara fråga om ett sjätte sinne, eller ens röra sig om vanligt bondförnuft. Nej, det är helt enkelt fråga om en del av Hästens logiska tänkande. Med andra ord, om det du säger till en Häst låter vettigt, fattar han galoppen utan krusiduller. Han tycker om att brodera ut saker och ting men det är absolut inget självändamål. Ett varningens ord är kanske på plats. Om du förväntar dig att Hästen ska ta dig på allvar, så undvik att prata smörja. det finns inget som irriterar honom mer än struntprat och en Häst som är förargad över skitsnack visar det öppet. Var i så fall beredd på att han gör dig till åtlöje. Och än värre blir det om du i en debatt med en Häst inblandad yttrar något ogenomtänkt nonsens. Räkna då med att han blir rasande och även om han inte precis är lättretad, är hans raseri något att frukta. Den som en gång drabbats av Hästens vrede, glömmer det aldrig. Visserligen är han snabb att be om ursäkt för vad som ofta kan ses som barnsliga raserianfall, men du kommer ändå alltid att betrakta den Hästen med andra ögon än tidigare. Om inte annat kommer du att känna dig mindre avspänd i hans sällskap. En ryttare som blivit avslängd från en bockande häst känner nog igen detta.

Som regel är Hästar inte svartsjuka eller dominerande och de ägnar sig inte åt dubbelmoral. De begär sin frihet och förväntar sig att deras partner också gör det. Men Hästen tycker om att få sin vilja igenom. Och ett säkert sätt att irritera honom är att stå i vägen för honom offentligt. Hästen, som är anmärkningsvärt lugn i en krissituation, yttrar sig sällan med mindre än att han är absolut säker på sin sak. Vare sig han diskuterar sport, politisk historia eller biodling, så kan du vara säker på att de siffror och övrig statistik han nämner är korrekta och att de faktauppgifter han kommer med är väl underbyggda.

Hästen är framför allt en praktiskt lagd varelse som sysslar med fakta och inte med åsikter. Och skulle han någon gån begå ett misstag – något som kan drabba även den bäste – så kommer hans praktiska syn på saker och ting att bli ett användbart verktyg, när det gäller att klara sig ur knipan. Han kan låta mycket övertygande, även när han är helt ute och cyklar.

Den manlige Hästen är inte lätt att vinna över på sin sida, men tänker du ändå försöka, så undvik för Guds skull att tala om så’nt som berör någon form av av mysticism, som till exempel zenbuddhism, reinkarnation och zodiaken. Bästa sättet att vinna hans öra är genom en kunnig och faktaspäckad doktoravhandling om bergsbestigning, franska viner eller hur man sätter samman sitt eget vindkraftverk. Och om allt annat skulle misslyckas, kan man alltid fånga en Häst med hjälp av lite grovkornigt skvaller. Hästar gillar att sticka ut sina långa halsar genom spjälorna i spiltan, och alltför många av dem märker snart att de anförtrotts hemligheter de inte kan behålla för sig själva. De pratar också alldeles för mycket. Men Hästar sätter sig sällan till doms över någon och är alltid beredda att förbise med andras fel och avfärda dem med en axelryckning. De är emellertid närmast fanatiska tävlingsmänniskor.

Hästens praktiska sinnelag och hans förmåga att anpassa sin sinnesstämning efter omständigheterna, gör att en mängd olika arbeten passar honom. När man betänker de många och varierade uppgifter människan anförtrott hästen, är det lätt att förstå varför alla dörrar står öppna. Ett jobb som ger Hästen en verklig möjlighet att utnyttja alla sina talanger är bookmaker, där kombineras Hästens kärlek för utomhussport, hans snabba tankeförmåga och njutningen som en stor folkhop ger honom.

Hästen älskar sällskapsliv både i stor och liten skala och är en inbiten festprisse. Även om Hästens oberoende är omvittnat, är ett av hans många positiva drag att han inte är rädd för att be om råd, inte ens i så’na frågor som berör hans privatliv. Till skillnad från till exempel Apan som försöker lura av dig ett gott råd, tar Hästen dig lugnt med sig till någon undanskymd plats och säger där rent ut hur det förhåller sig och vad han vill. Och vare sig han följer ditt råd eller inte, och vare sig det visar sig vara bra eller dåligt för honom, så är han lika översvallande tacksam. Och han glömmer aldrig ditt visade intresse.

Det kanske kan verka som om Hästen bara har att skära guld med täljknivar, men också Hästar har problem, inte minst vad kärleken beträffar. De blir mycket lätt kära och har inte mycket att sätta emot när de drabbas. Med sitt förödande sex appeal, goda utseende och personlighet, är det mycket sällan en Häst får nobben när han gör sina framstötar. Vad Stoet beträffar så haglar erbjudandena över henne. Lyckligtvis – eller olyckligtvis beroende på omständigheterne – händer det ytterst sällan att hon säger ”nej”. Även om Hästar sällan blir bittra och modfällda när kärleken inte blir vad de tänkt sig – de ställer mycket höga krav på kärleksakten – har de ändå stora svårigheter när det gäller att komma överens med kärlekens mer våldsamma sidor. Hästen försöker också, praktisk som han är, att förnuftsmässigt förklara kärleken. Men kärleken kan omöjligt förstås förnuftsmässigt och Hästen blir ytterst förvirrad och slutligen också desillusionerad. Och än värre är att Hästen aldrig lär av sina misstag när det gäller hjärtefrågor. Hästen tror att varje kärleksaffär är den stora och bestående, och följaktligen kastar han sig handlöst in i den. Det är visserligen sant att de flesta av oss gör många misstag, innan vi finner den partner som passar oss bäst, men Hästen har svårare än de flesta att hitta rätt. Som en konsekvens av detta gifter sig en Häst ofta många gånger, innan han eller hon hittar den rätta. Men den som upplevt en Hästs kärlek – den kvinnliga Hästen är ju så sensuellt eggande – kommer aldrig att glömma det.

Den kvinnliga Hästen har ofta ett utseende som gör henne till modemagasinens omslagsflicka, och hon kan konsten att klä sig enligt senaste mode – utan att för den skull se vare sig överdrivet toppmodern eller, som så många gör, en smula idiotisk ut. Och om det allra senaste är overall och stilettklackar, kan man vara säker på att det först dyker upp på en Häst. Även om morgondagens inneplagg skulle se hemska ut, så kommer de att te sig fantastiska på en Häst. Om du vill veta vad som är det nyaste i hårmodet, behöver du bara vända dig till en Hästvän för att få svaret. Hästar är ytterst medvetna om sina manar och svansar och stalldrängar tillbringar också mycket tid med att sköta dem.

Hingstar har en annan attityd till kläder, och deras garderober är fulla med enkla och sköna kläder. Även om en manlig Häst kan tänkas uppträda i en vågad slips eller köpa dyra skor, klär han sig aldrig för flott och utmanande. Han tycker om att känna sig löst och ledigt klädd. Om inte hans arbete absolut kräver det, är det föga troligt att han äger en smoking, för hur mycket han än älskar sällskapliga sammankomster, föredrar han ändå de mindre formella. Men han klär sig alltid med urskillnad och så att hans personlighet kommer till sin fulla rätt.

Eftersom Hästen är så anpassningsbar, är det också troligt att han förändrar sitt liv oftare och mer än genomsnittet. Det finns till och med de som menar att Hästen i själva verket är ett offer för dessa förändringar. Och sant är att Hästen ibland byter livspartner och är något av en hoppjerka vad arbetslivet beträffar. Vidare byter han ofta hobby, intressen och tidsfördriv. Det kan vara mycket förvirrande att få veta att den kille du känt som en hälsokostentusiast, plötsligt i stället börjat lära sig urdu, eller att den kvinnliga bekant som tidigare arbetat som redaktör för ett modemagasin, nu blivit moder Teresas frivilliga och oavlönade medarbetare. Ännu värre blir det när du upptäcker att din Hästväninna som för bara några dagar sedan ansåg dig vara den gudomligaste varelse hon någonsin mött, nu knappast ens kan minnas ditt namn och än mindre ditt telefonnummer. Och hur praktiska de än är, planerar Hästar aldrig för framtiden. Vad de vill ha, ska de ha omedelbart. Försök aldrig hindra en Häst från att nå sitt mål genom att stå i vägen för honom. Han kommer bara att rusa rakt på dig som om du inte existerade.

Hästens hem är en blandning av bekvämlighet och förfinad smak. Tonvikten ligger alltid på det enkla och anspråkslösa, men den praktiska Hästen ser till att köpa kvalité. Han finner det meningslöst att slösa pengar på en soffa som rasar ihop inom fem minuter, eller på mattor som är trasiga efter bara en vecka. Och hemmet bär många spår av Hästens personlighet, till exempel de tavlor som hänger på de strikt sobra väggarna eller färgvalet på möbeltygerna. Och hemma hos storätaren Hästen finns alltid massor med mat.

Eftersom det viktigaste för en Häst är frihet, kommer denna frihetslängtan att prägla de tre faserna i hans liv. Fölungen lämnar ofta hemmet tidigt, eftersom han finner även den mest välamenande föräldrakontroll vara en begränsning av friheten. Den andra fasen – vuxenåren – präglas av Hästens ständiga uppbrott och byten, vilka ofta gåt mot hans egna intressen. Ålderdomen däremot blir lugn och skön och även om han har rest tur och retur till månen, är den gamle Hästen nu fullt tillfreds med att strosa omkring i sin lilla fålla, drömma om sina många erövringar och betrakta världen som passerar revy utanför. Kineserna säger att en Häst som är född på sommaren kan vänta sig ett bättre liv än den som är född på vintern. En sådan Häst kan bättre än någon annan ta vara på sina chanser här i livet.

Hästen och kärleken

Hästen är inte precis en ombytlig romantiker, det är bara det att han så lätt och ofta blir förälskad. När Hästen träffas av Amors pilar blir det en fullträff för kärleksguden. Men en Häst tycker om kärlek och sköter den i allmänhet rätt väl trots all hjärtesorg. Också den amorösa Grisen är snabb att skänka bort sitt hjärta, men Grisar söker trygghet i kärleken, något den frihetsälskande Hästen inte är mäktig att ge. Den gammalmodiga Tuppen kräver totalt engagemang från sin älskare och inte heller det kan Hästen bidra med. Den stackars Apa som råkar bli kär i en Häst har än mindre att hämta. Apan är en nyckfull varelse vars kärlek kan vara både ensidig och falsk, något som bara kan inverka negativt på en Häst. Gris, Tupp och Apa gör bäst i att hålla sig borta från Hästen när det blir tal om kärlek.

Den kvinnliga Råttan är en hopplös flirt och har ingen aning om vad trohet vill säga. Resultatet blir troligen en kort och intensiv affär, under vilken Hästen blir mer och mer nedstämd. Hästkvinnan attraheras ofta av Buffelmannens starka vilja och bestämda åsikter, men hon tröttnar snart på hans oromantiska flanellpyjamas och långa perioder av besvärande tystnad. Kvinnliga Hundar är mer tillgivna än romantiska och de avgudar starka varelser som Hästen. Tiken kommer att vara så angelägen att vara till lags, att hon till och med slutar kritisera alla hans små fel och brister. I gengäld skyddar Hästen den tillgivna Hunden.

Två Hästar är som gjorda för varandra. Hingst och Märr sitter där bara och ser varandra djupt in i ögonen, medan de lyckönskar sig själva till att ha fötts så vackra. Fåfänga spelar också en stor roll vid en romans mellan Orm och Häst. Förhäxad av Ormens mystiska skönhet gör Hästen allt för att göra den eldiga reptilen till viljes. Och hon i sin tur avgudar honom för att han är så klok. Men Hästen får fart på benen när Ormen börjar slingra sig runt honom. Katter trivs med Hästens goda humör och personliga omsorger. Men hon får bara inte vänta sig att Hästen ska falla in i hennes rutiner. Geten har inget som helst sinne för rutiner, men väl ett storartat sinne för humor. Som älskande passar Geten och Hästen utomordentligt väl ihop. Här är det fråga om verklig harmoni. Men Geten får akta sig för att ta Hästen för given.

Tigern är mycket utåtriktad i hjärteangelägenheter och Hästen älskar när det händer mycket. Här är det åter fråga om en snabb och känslostormande affär utan sorg och ånger när det plötsligt är slut. Och när Märren faller för den förföriske Draken är det hela över ännu snabbare. Mer än en natt klarar han inte av hennes skoningslösa retsamhet, för såvitt hon inte är mycket vacker, klok och elegant förstås. I så fall blir den stackars gamle Draken ohjälpligt fast.

Änglacirkeln
Vi finns För Dig alla dagar
 08-24

Ring 0939 202 11 12
Samtalet kostar 19,90/min.

Tarot Medium Tarottolkare Astrologi Djurkommunikation Andekontakt Andevärlden Skyddsänglar
Medial vägledning
Medialitet innebär att man kan uppfatta energifrekvenser som ligger lite över den vanliga nivån för våra fem sinnen.

Vi visar vägen för att ge dig chansen att nå ut till nära & kära på andra sidan.
Ris & Ros
Maila dina tankar och åsikter till risoros@anglacirkeln.se . Positiv eller negativ feedback. Vi vill veta vad Du tycker om Oss.
Facebook