Ormen

Åtminstone i början kommer Ormens år att vara beroende av hur Drakens år slutade. Om alla de storartade projekt som Draken kläckt fram slutar med succé, då börjar Ormens år automatiskt i en optimistisk anda. Om inte, ja, då finns risken för att årets första månader blir otrygga och möjligen riskfyllda. Men när Ormens år så småningom står på egna ben, visar det sig att det skiljer sig helt från Drakens. Borta är fyrverkeriet, skrytet och skrävlet och i stället råder en mer subtil, ibland nästan mystisk stämning.

Om året tillåts följa sin egen kurs kommer det att framskrida ungefär som Ormen själv slingrar sig fram – försiktigt och ekonomiskt. Ormen rör sig med känsla och använder sina sinnen. Men låt inte lura er av tempot, under ytan pågår något stort. Intuition är den grundsten på vilken stora förändringar byggs, och eftersom de växt fram efter så mycket grubbel och begrundan, så blir de också av bestående art.

Även om det tas stora steg mot fred och försoning i världen under Ormens år, så tas de med varsamhet. Ormen är ju känd för sin klokhet och alla beslut kommer att föregås av mycket vist manövrerande. Dumdristighet och övermod är bannlysta. Ingen uppmanas arbeta dag och natt, men väljer någon ändå att göra det så står det honom fritt. Ormens år kan bli ett lyckoår för alla ambitiösa, vare sig det gäller att nå en hög befattning eller att sätta in stora summor på banken.

Efterfrågan på konstnärer, poeter och musiker är stor. Popsångare kommer att hamna på topplistorna mer för sitt utseende än för sina sånger. Året är det vackra folkets och har du planer på att bli modell eller på att ställa upp i skönhetstävlingar, så är det rätt tillfälle att ta på bikinin och se till att bli solbränd.

Året är utomordentligt gynnsamt för dem som söker efter gömda skatter och chansen är stor att priset på guld, olja och andra handelsvaror kommer att skjuta i höjden som aldrig tidigare. Eller också rasar priserna i botten… Under året görs också många vetenskapliga upptäckter och man når stora framgångar inom den medicinska forskningen.

Men framför allt är detta året för en romans, som dock inte bör gå så långt som till giftermål och familjebildning. Om du finner att kärleken går din väg under Ormens år, grip den då med båda händerna – det kommer du aldrig att behöva ångra. Och känner du för lite diskret skvaller så är det fritt fram också för det, men är du den som brukar spekulera så spar det till ett annat år. Det är definitivt inte rätt tillfälle att slänga ut sina surt förvärvade pengar på en fastighetsspekulants löften. Planera inte saker och ting alltför långt i förväg, tänk efter ett ögonblick innan du handlar, och innan du vet ordet av kommer kärlek och pengar att flyga som stekta sparvar i munnen på dig.

Ormens personlighet

I de flestas ögon är Ormen den illa beryktade reptil som orsakade syndafallet. I Edens lustgård bjöd den ondskefulla ormen den kära gamla Eva att äta av den förbjudna frukten och fick därmed Gud att fördöma henne och Adam och kasta ut dem ur paradiset. I bibeln står sedan att läsa hur Gud förbannade ormen för hans handling, något som var mycket orättvist, eftersom det ju var Gud och inte den stackars ormen som tillverkat frukten i fråga. Och ärligt talat, var hade vi stått i dag, om Adam och Eva fortfarande befunnit sig i paradiset? På grund av denna, visserligen intressanta men likväl mytiska berättelse, betraktas ormen som listig och opålitlig. Ingenting kan vara felaktigare. Säg ”du din orm” till någon och det anses som en grov förolämpning, men kalla en kines för en orm och han eller hon lyser upp, eftersom du knappast kan ge en finare komplimang.

Rakt igenom feminin är Ormen själv född i klokhetens tecken och respekterad överallt i Asien. Hon tros föra tur och lycka med sig både när det gäller kärlek och pengar och om det finns en Orm i familjen menar kineserna att hennes barn kommer att bli utmärkta äktenskapspartners och att risfälten ska bära rika skördar. Dessutom är Ormar – särskilt då de kvinnliga – mycket vackra.

Eftersom Ormen är begåvad med lika stora delar klokhet och skönhet är det kanske lika bra att redan från början klargöra vilken slags skönhet och klokskap som avses. Vad beträffar kvinnliga Ormar är deras skönhet inte nödvändigtvis av filmstjärneslag. Undersöker vi henne centimeter för centimeter finner vi kanske att hon är en smula för mager, en aning för bred över höfterna, eller så skulle det inte skada om hennes näsa var en bråkdel kortare. Men detta är bagateller och i stort sett är den kvinnliga Ormens proportioner perfekta och hennes uppenbarelse är minst sagt bedövande och förtrollande. Ormkvinnan är, oavsett vilken form och storlek hon i övrigt har, alltid utrustad med små, utsökta händer, underbar hy och förföriska ögon, med vilka hon nyfiket kisar in i själen på alla hon möter, och som klara och strålande speglar hennes djupa sinnlighet. Vare sig hon är medveten om det eller inte, så döljer sig mycken oskuld innanför Ormens exotiska skinn. Hon är vad man bara kan beskriva som en femme fatale. Hon är sexsirenen personifierad, änkan som infinner sig i vittnesbåset klädd i svarta silkesstrumpor och hatt med sorgflor för att berätta om sin makes död. Ormkvinnor går in för kläder som framhäver deras dolda hemligheter. De har kjolar med slits i sidan och byxor som smiter åt som ett ormskinn.

Framför allt älskar kvinnliga Ormar smycken av alla slag och storlekar. Men tro inte att hon någonsin skulle gå ut med en billig imitation av pärlor runt sin mjuka, silkeslena hals. Nej, gäller det pärlor så duger bara de äkta som troligen kostat henne en årslön. Och ser du en kvinna med en fyrtioåtta karats diamantring på fingret, så kan du vara övertygad om att hon är Orm. Men skulle du känna dig dragen till denna så grant utsmyckade sexbomb, så lyssna först till den varning som kineserna utfärdar. Så fort en Ormkvinna fått dig i sitt våld så släpper hon dig aldrig, aldrig, aldrig… Precis som den ryktbara boaormen slingrar hon sig runt dig och kramar till, tills det känns som om du inte kan andas längre. Det Ormen äger släpper hon aldrig ifrån sig frivilligt.

I sammanhanget kan vi helt kort notera att det finns 25 000 ormarter. De varierar i storlek från den lilla skoremsormen till den gigantiska, cirka tolv meter långa anakondan, som kan sluka en hel häst. Därför är det kanske inte så konstigt att Ormar ofta har magbesvär! Precis som sin avlägsna kusin Draken lider Ormen av konstant dålig hälsa och hennes nervsystem är det ömtåligaste man kan tänka sig. Kanske är det därför som Ormen har en så stark intuition. När allt kommer omkring har ju nervsystemet sitt centrum i magregionen och varje chock får därför omedelbara effekter på magen.

Vid sidan av sin förmåga att förhäxa och ta någon i besittning, har Ormen också – för att uttrycka det milt – en högst personlig moraluppfattning. För oavsett hur stadgat och hederligt en Orm än må uppträda under sina senare levnadsår, finns det inte en enda gift eller ogift Orm som inte haft en eller flera affärer vid sidan om. Men det är lönlöst att klandra en Orm för hennes usla moral, hon har ett helt annat moralbegrepp än vi andra. Precis som Draken använder Ormen sin sexualitet som en del av sin livskraft, som en handling med vars hjälp hon upptäcker sig själv. Ormens kärlek är ofta av det själviska, bindande slaget, och vad du gör stå aldrig i vägen för en förälskad Orm. Finner hon sig bedragen slår hon blixtsnabbt tillbaka. Försök inte gömma dig, för hon hittar dig ändå alltid. Ljug ochhon märker det genast. Ta henne för idiot och hon blir trolös. Och glöm inte att Ormar är långsinta och tar den mest gruvliga hämnd. Det påstås att Ormens blod är kallt, men tro mig, det är kokhett.

Ormens klokhet påminner om hennes ägandebegär, något som snabbt visar sig när den sätts på prov. Men eftersom hennes skarpsinne dväljs någonstans i hennes hemlighetsfulla inre, har hon mycket liten kontroll över det. Ofta yttrar Ormen saker och ting utan att ha en aning om varför eller vad hon menat med det. Det är som om hon styrs av någon inre okänd makt. Men vad än källan är till hennes förunderliga skarpsinne, råder det inget tvivel om att det är det som ligger bakom hennes dragning till det andliga och övernaturliga. Ormar har förmåga att omfatta ett vitt spektra av filosofiska och religiösa tankegångar och anpassar sig lätt till det religiösa livets passiva och meditativa natur. Vare sig det rör sig om den senaste flugan inom zenbuddhismen eller någon excentrisk religion baserad på iakttagelserna av UFO:n, kan man vara säker på att hitta Ormar i församlingen. Men Ormar har fler strängar på sin lyra. I alla tider har de med närmast gudomlig inspiration ägnat sig åt musik och lyrik.

Ormens tredje stora specialitet är att samla på sig en förmögenhet. Ändå är Ormens förhållande till pengar något av en paradox. Han må vara aldrig så villig att dela med sig, både av sina råd och sin tid, men när det gäller pengar är han inte lika frikostig. Ormar varken lånar ut pengar, investerar dem eller slösar bort dem på sig själva. Detta gäller inte minst Ormar som upplevt en svår och ensam barndom. I sådana fall kan Ormen mycket väl komma att sluta som en av dessa snåla gamla människor som lever i eländiga små kyffen med en förmögenhet undanstoppad i madrassen.

Vad det än må bli av henne, och vare sig hon blir det genom ett överflöd av rikedom eller skönhet, eller som ett resultat av något romantiskt möte, så vet Ormen sitt värde och värderar det högt. I Ormens väsen finns något privat, nästan hemligt, men hon är alltid beredd att tala ut och diskutera saker om hon blir tillfrågad. Hon är inte den som bara babblar på, utan hon väljer sina ord med omsorg och uttrycker sig med en välartikulerad, precis och behaglig röst. Ormarnas rena röster gör att de ofta blir sångare.

Även om Ormar lyssnar noga till goda råd och ofta följer dem, föredrar ändå de flesta att lita på sin egen instinkt och sitt eget goda omdöme. Det är också viktigt att en Orm får gott om tid på sig när hon ska fatta beslut, annars kan hon råka illa ut. Om Ormen inte får den tid hon behöver för att hennes inbyggda klokhet ska leda henne rätt, fattar hon ständigt fel beslut. Och det hjälper inte om hon försöker resonera igenom problemet, det förvärrar i stället bara saker och ting. Och logik hjälper heller inte Ormen – det vill säga om hon nu har något av den varan. Logik dödar Ormens intuition fullständigt.

Ormen är synsk, något som kan vara lika uppseendeväckande som användbart. Ormar har sinne för humor och kan, med sina ofta kvicka och observanta inlägg, blåsa liv i vilket sällskap som helst. Ormen använder sig av sin humor i umgängeslivet, dels för att vinna beundran, dels för att avväpna dig. Ormen vet mycket väl att om hon bara kan få dig att skratta så utgör du inget hot mot hennes dröm om ett fridfullt och meditativt liv. Och skulle hennes skämt inte gå hem, kan den kvinnliga Ormen alltid kompensera det genom att knäppa upp ytterligare en knapp i blusen.

Det kinesiska ordet för orm – hsien – kan betyda både lat och avslappnad, men det är ett misstag att kalla Ormen för lat. En hoprullad orm under en sten kan mycket väl vara avslappnad och inte lat. Ormar är inte mycket för att jäkta omkring och de behöver vila ordentligt efter att ha ätit, älskat, ja, efter praktiskt taget allt de sysslar med. Och på vintern ligger de förstås i ide. Men i det stora hela är Ormar hårt arbetande varelser och långt ifrån lata. När de väl en gång förpliktat sig gentemot sin familj, sin älskade eller sitt företag, sliter de som få andra för att nå sitt mål. Och låt er inte luras av att Ormen verkar reagera långsamt, det är när hon ligger där orörlig, som hon är som mest mentalt aktiv. Det är då hon tänker, smider ränker och planerar nästa drag. Ormens tankeverksamhet är ständigt igång och när hon handlar går hon mycket grundligt tillväga. Ormar arbetar på de mest udda tider.

Ormen spelar många skiftande roller under sin livstid och ömsar ofta skinn. Men de yrken som passar Ormen bäst är sådana där han eller hon får användning av sin utmärkta röst, sin skönhet och klokhet. Ormar är i regel underbara sångare, skådespelare och dansare. Manliga Ormar kan lyckas bra som politiker – det gäller även kvinnliga – och skvallerkrönikörer. Man skulle kunna tillägga siare, om nu det räknas som ett yrke. Men allra bäst fungerar Ormen när hon är inblandad i någon form av fredsaktivitet. Ormar avskyr våld och kan bara tänka sig det i yttersta nödfall. Och inte behöver någon som är så vacker och charmig ta till knytnävarna för att lösa en tvist. Vilket är ytterligare en av anledningarna till att kineserna värderar Ormen så högt.

Manliga Ormar är mindre uppseendeväckande klädda än kvinnliga, men trots det kan det mycket väl hända att man möter herr Orm klädd i filthatt och kostym. Annars föredrar han skinnjackor, randiga skjortor och sidenslipsar. Ormmän uppträder aldrig sjaskigt klädda, det finns till och med de som tar på sig söndagskläderna när de ska gå och handla i affären runt hörnet.

Det vi kallar öde, kallar buddhisterna karma. Men det finns en viss skillnad, eftersom karma betyder mycket mer än just hur ditt liv kommer att utfalla. Karma innebär att allt du gör påverkas av det du tidigare gjort, vilket i sin tur påverkar efterföljande handlingar. Det är ungefär som att sticka på en ylletröja som aldrig blir färdig. Reptilerna Ormen och Draken är båda karmatiska tecken, vilket betyder att allt som händer dem är ett direkt resultat av hur de levt tidigare.

Som barn är Ormen ensam och missförstådd, och utvecklas smärtsamt långsamt. Föräldrarna blir ofta mycket besvikna när deras omvårdnad och kärlek inte verkar bära frukt. Den vuxna Ormen kommer att förlora en mycket kär och nära anförvant och också i övrigt är denna andra livsfas fylld av motgångar. Men livets slutfas är desto mer positiv och nu kan Ormen skörda ära och rikedom. Ett varningens ord bara! Kineserna säger att en Orm född på sommaren får lycka och rikedom, medan en Orm född under vinterns stormar utsätts för faror under hela sitt liv.

Ormen och kärleken

Det råder ingen som helst tvekan om vilken som är Ormens idealiska lekkamrat. För kineserna står det helt klart att Draken är kär i Ormen. Och sant är att den annars så arrogante och övermodige Draken uppfyller Ormkvinnans minsta nyck. Allt hon behöver göra är att fladdra lite med ögonlocken och smickra Draken med sin hesa, beslöjade röst, för att den stackaren ska falla pladask. Den stiliga Hästen har lätt för att umgås med båda Ormkönen och hans förkärlek för romantik finner snabbt nåd hos Ormen. Men som älskande måste de då och då försöka göra varandra till viljes. Den känsliga Katten har inget emot att låta sig omslingras av den passionerade Ormen. Men måste han kramas så hårt? Inte heller Råttan tackar precis nej till ett passionerat famntag, hur svårt det än är, men han håller styvt på sin frihet, och kan mycket väl finna sovrumsdörren låst när han i gryningen kommer smygande uppför trappan på tå. Också den godhjärtade Grisen kan uppleva romansen med Ormen som en fälla och kan lätt få för sig att han av någon anledning blir gödd. Grisen gör nog bäst i att kontrollera sin Ormälskarinnas ursäkter lite noggrannare.

Också den lojala Hunden finner sin Ormälskarinnas historier lite väl tunna vid närmare granskning, men precis som Grisen väljer han att förbise med hennes taktlöshet. Hon är ju så förtjusande och åtråvärd. Tuppen däremot skulle aldrig tolerera några övertramp. Han är alltför högdragen och självgod för att dela sin älskarinna med kreti och pleti. Och även om Ormkvinnan i fråga bara uppträtt precis som Tuppen själv har för vana att göra, så anklagar han henne ändå för att bedra honom. Han är den sortens karl. Men en Tuppkvinna passar förträffligt ihop med en manlig Orm i ett fritt förhållande, baserat på utsökta middagar och små gåvor. Den stackars gamle Buffeln är inte byggd för sexlivets mysterier, något som gör honom närmast omöjlig i den sexuellt så bevandrade Ormens ögon.

För Geten finns det inget bättre än en kväll ute, flirtande med faran, men Ormen är ingen flirt och Geten är aldrig Ormens herre. Ett förhållande mellan dem är nu inte alldeles dödsdömt, men båda kan finna bättre partner på annat håll. Den kvinnliga Apan väcker den manlige Ormens intresse och han låter sig lätt luras av hennes charm och det som börjar bra slutar olyckligt. Den kraftfulle Tigern är allra bäst som älskare när hans partner förmår uppvisa samma kraft. Men i kärlek hypnotiserar Ormen medan Tigern anfaller, så det bästa är nog för båda att de sover i varsin säng. Två kärlekskranka Ormar framhäver sina värsta överdrifter, och de klänger sig fast vid varandra långt efter det att glöden svalnat. Och en hungrig Orm slukar allt vad han kommer över, till och med om det skulle visa sig vara en annan Orm.

Änglacirkeln
Vi finns För Dig alla dagar
 08-24

Ring 0939 202 11 12
Samtalet kostar 19,90/min.

Tarot Medium Tarottolkare Astrologi Djurkommunikation Andekontakt Andevärlden Skyddsänglar
Medial vägledning
Medialitet innebär att man kan uppfatta energifrekvenser som ligger lite över den vanliga nivån för våra fem sinnen.

Vi visar vägen för att ge dig chansen att nå ut till nära & kära på andra sidan.
Ris & Ros
Maila dina tankar och åsikter till risoros@anglacirkeln.se . Positiv eller negativ feedback. Vi vill veta vad Du tycker om Oss.
Facebook