Buffeln

En sak är alldeles säker, detta är inget år för dagdrivare och trendiga modeslavar. Det är heller inget roligt år för arbetsskygga. Nej, Buffelns år är de strävsamma och arbetssamma människornas år. Endast slit och släp belönas – men långt ifrån generöst. Under Buffelns år lönar det sig att tänka på framtiden och planera inför den, att så frön och lägga grundstenar. Om du planerar att bygga upp ett museum eller att publicera en bok i något seriöst ämne, så är detta rätt tidpunkt att sätta igång.

Under året sker många förändringar bland dem som styr världens öde. Det blåser snålt på de politiska höjderna och bara de med verkligt stöd bakom sig kan hålla sig kvar på toppen. De politiker som till sist lyckas få makten – med våld eller genom demokratiska val – biter sig kvar vid den genom att styra med järnhand.

Med undantag för den politiska maktkampen kommer Buffelns år att passera relativt lugnt utan några mer omfattande natur- och svältkatastrofer. Buffeln tillbringar ju mesta tiden ute på åkrarna. Skördarna blir återigen rikliga och möjligheten till en bra dagsförtjänst gör att många vill vara med och dela på kakan. Kärleken däremot har det svårt detta år, som bara har plats för arbete och inget nöje.

Så använd Buffelns år till att skaffa barn, gå in i någon frikyrkoförsamling eller ta dig över Niagarafallen på spänd lina. Och om du frestas att att hoppa över skaklarna, så lyd ett gott råd och låt bli.

Buffelns personlighet

Ingen som sett en hjord bufflar sakta förflytta sig över savannen, kan ha undgått att imponeras av deras majestätiska storhet. Och när han spänns framför en plog eller vagn, kan inget annat djur dra ett tyngre lass än en Buffel.

Med sin förmåga att gå mot strömmen och att inge förtroende bland sina medarbetare, ofta genom sin blotta närvaro, är det inte så konstigt att Bufflar återfinns på ledande poster i samhället. De som är födda i Buffelns tecken är förutbestämda att bli något stort, som till exempel kraftfulla ledare. Buffeln är, genom sin förmåga att lägga fram noga genomtänkta och ofta originella lösningar på snart sagt vilket problem som helst, en förträfflig utövare av de sköna konsterna.

Att komponera musik, den kanske mest krävande och invecklade konstformen av alla, passar Buffelns temperament alldeles utmärkt. Även inom de visuella konstarterna finns många Bufflar företrädda.

Eftersom en Buffel är ytterst konservativ föraktar han nymodigheter och plötsliga omvälvningar. Den moderna världen är inget för honom. När en Buffel köper en bil så blir det en Morris Minor, och samlar han skivor så är det gamla sjuttioåttor. Röker han, så inte är det något av de nya svaga märkena, nej, en gammal osande pipa är mer i hans stil. Så se upp omdu träffar på en Buffel med en guldmedaljong i en kedja runt halsen, eller en som undrar om du inte vill göra revolution tillsammans med honom. Då är det något lurt, för gräsrotsbufflar är något av det mest konservativa man kan tänka sig. Inte heller hittar man Bufflar som är förtjusta i abstrakt konst, som joggar runt i parken med hörlurar eller som äter lunch i en vegetarisk restaurang.

Att försöka förstå en Buffel är en lika lönlös som otacksam uppgift. Varje försök att komma detta det mest slutna av alla djur in på livet, resulterar bara i att han sluter sig än mer. Ju hårdare man försöker, desto mer drar han sig undan. Eftersom han är född till ledare kan han omöjligt tillstå öppet att han känner sig rädd och osäkaer, vare sig inför sig själv eller andra.

En Buffel tar ytterst sällan någon till sin förtrogna, och finner han inte någon utväg ur sin slutenhet kan den mur han byggt upp omkring sig – för att hindra oss andra från insyn – bli ett rent fängelse för honom. Med andra ord kan hans förträngda känsloliv göra honom livsfarlig för omgivningen. Buffeln genomgår en skrämmande förvandling när hans energi söker sig in i de mörka vrår där hat och självbedrägeri dväljs.

Buffeln är illa utrustad för att klara motgångar och omställningar som tvingar honom att flytta till en ny inhägnad. Om han inte snabbt kan motivera sig till att komma igen (en nödvändighet för att han ska överleva), kommer han att glida in i ett tillstånd av fysiskt och moraliskt förfall. Detta gäller inte misnt Bufflar med en skilsmässa bakom sig. I ett sådant fall kan man nästan vara säker på att han börjar dricka, eller till och med knarka, i ett patetiskt försök att återvinna sin förlorade styrka. Sådana dramatiska ytterligheter upplevs enbart av Bufflar och kan enklast ses såsom två sidor av samma mynt. När Buffeln berättar för sin präst att han gått in i Ateistiska Sällskapet, ser han själv inget motsägande i detta. För Buffeln är det inte vad han tror på som är viktigt, utan tron i sig. Det viktiga är att ha en orubblig övertygelse, för det är den som bidrar till hans stora framgångar som talare, ja, som ger Buffelns liv mål och mening.

Den ambitiöse Buffeln finner sig inte i att bli motarbetad, allra minst av en annan Buffel. Då kan det bli en kamp som det slår gnistor om. Buffeln är hårt arbetande, bestämd och outröttlig i jakten på sina ideal. Han eller hon älskar sitt hem och sin familj men kan inte kompromissa och visar ingen flexibilitet i spörsmål som kräver det. Buffelns kanske allra sämsta drag är den tendens han har att skylla sina misstag på andra.

Buffeln hatar stora, moderna städer, och har han bara en chans så väljer han att leva nära naturen. Envist och ihärdigt brukar han sin jord, oavsett om det rör sig om en liten trädgårdstäppa eller hundratals tunnland åkermark. Hemmet är bekvämt inrett och i hans arbetsrum råder alltid en förskräcklig röra. Skrivbord och hyllor är fulla med gamla vykort, trycksaker och fotografier, skolböcker och allehanda krimskrams och skräp. Om han mot all förmodan skulle ha ett system i röran, är han den ende som vet hur det fungerar.

För en Buffel är det viktigt med kontinuitet. Om du till exempel skulle stöta på en gammal skolkamrat som du inte sett på tjugoett år, och som råkar vara Buffel, är chanserna stora att han fortfarande är klädd i precis samma typ av kläder som förr. Eftersom Buffeln har mycket bestämda åsikter är det inte ovanligt att han är religiös, men utan att därför vara fanatiker. En Buffel betalar sina räkningar i tid och ser till att de som arbetar åt honom får en tjänlig men aldrig för hög lön. Han avskyr fjäsk och inställsamhet från sina underlydande, men förväntar sig att de ska vara lojala. Den som svikit eller bedragit en Buffel kan aldrig räkna med att det ska glömmas bort eller förlåtas.

Buffeln är ett maskulint tecken. Buffelhonorna skiljer sig dock mycket litet från hannarna. De dominerar varje hem och är precis som Geten mycket husligt lagda. De älskar att baka kakor och syr ofta sina barns kläder själva. Även om manliga Bufflar sällan är otrogna, är kvinnliga Bufflar mindre nogräknade på det området och mer beredda att hoppa över skaklarna. Och om Buffelhonan skulle låta sig lockas från familj och hem, är det sällan fråga om någon långvarig eller stormig affär.

Alla Bufflar är mycket punktliga – så’nt hör till ett välordnat och inrutat liv – och eftersom inget påverkar rutinerna så som kärleken, är det kanske därför som Buffeln spjärnar emot varje gång den är på väg att drabba honom. Med undantag för den Buffel på tusen som verkligen ger sig hän när det gäller kärlek, kan övriga niohundranittionio omöjligt öppna sina hjärtan. Och om Buffeln mot all förmodan någon enstaka gång skulle avslöja något om sina känslor, så vänta dig inte för mycket. Vänta dig inte heller fång av röda rosor och specialskrivna sonetter. Nej, som mest kan du få en chans att stoppa hans strumpor.

De flesta Bufflar reser inte mer än absolut nödvändigt, och nästan aldrig på egen hand till främmande trakter. Om de reser, så gör de det i flock. Men med tanke på att Buffeln är en ytterligheternas mästare, är det inget att förvåna sig över att den förste ensamseglaren jorden runt var Buffel.

När det gäller att välja yrke behöver Buffeln inte oroa sig. Det är snarare jobbet som söker upp honom än tvärtom. Hans förmåga att anpassa sig till rutiner och hans lugna pålitlighet är egenskaper som värdesätts högt, vad han än väljer att syssla med.

Under barn- och ungdomsåren har Buffeln en viss benägenhet att isolera sig och oftast saknar han nära vänner. Han läser en hel del, bygger modellslagskepp och samlar fjärilar. Som vuxen drabbas han inte sällan av både ekonomiska och äktenskapliga motgångar. Till bilden hör åtminstone en skilsmässa med åtfäljande ny familjebildning. Även om allt verkar andas frid och fröjd på ytan behöver man inte gå särskilt långt under huden på Buffeln för att upptäcka ett djupgående neurotiskt drag. Följden av detta blir att Buffeln riskerar att tillbringa ålderdomen ensam, något som ger honom tid att tänka på de vänner han borde gjort mer för att få behålla. Nu får han tillbringa sina sista år med att gå ut med hunden, pyssla lite i trädgården, och när han inte skriver sina memoarer läser han om sin barndoms böcker.

Buffeln och kärleken

Kärlek är något som de flesta Bufflar önskar aldrig hade uppfunnits. Den griper in och skapar kaos i deras lugna och välordnade liv, och därför ska man inte räkna med någon uppvisning i passionerad lössläppthet ens när en Buffel blir riktigt förälskad. Här är dock den kvinnliga Buffeln mindre hämmad än den manlige och hon går bra i par med den lättsamme och bekväme Katten. Kvinnliga Bufflar faller också lätt för den hänsynsfulle Hunden. Den kvinnliga Grisen som bara har goda avsikter, får Buffeln att slappna av och den kärlekskranka Råttans vilda passion får till och med en Buffel att släppa loss.

Den nyckfulla Geten slösar sällan eller aldrig sin tid på en blyg och tafatt stackare som Buffeln och samma sak gäller för den fåfänga Hästen. Chansen finns dock att en Buffelko och Hingst kan få någon enstaka skön natt tillsammans.

Buffeln attraheras sexuellt av den livliga och positiva Tuppen, men inte heller här blir det fråga om något mer långvarigt förhållande. Tuppen är långt mer intresserad av att sätta sprätt på sina surt förvärvade pengar än att spela andra fiol tillsammans med en kuvad Romeo. Fröken Apa tjusar Buffeln, precis som alla andra som kommer i hennes väg. Ormens skönhet lockar honom, men han flyr i samma stund som hon börjar slingra sig runt honom.

En kärlekskrank Tiger är något speciellt och hon får verkligen Buffeln att tända till. Men hon gör alltför mycket väsen av hans känslomässiga osäkerhet och affären slutar i tårar. Ett par förälskade Bufflar kan ibland uppleva kärleken tillsammans, bara någon är beredd att ta första steget. Men det troliga är att de aldrig kommer längre än till att skaka hand. Vad slutligen den sexuellt mycket aktive Draken beträffar, så kan han ha ett visst utbyte av en kvinnlig Buffel, fast inte lika mycket som hon har av honom förstås.

Änglacirkeln
Vi finns För Dig alla dagar
 08-24

Ring 0939 202 11 12
Samtalet kostar 19,90/min.

Tarot Medium Tarottolkare Astrologi Djurkommunikation Andekontakt Andevärlden Skyddsänglar
Medial vägledning
Medialitet innebär att man kan uppfatta energifrekvenser som ligger lite över den vanliga nivån för våra fem sinnen.

Vi visar vägen för att ge dig chansen att nå ut till nära & kära på andra sidan.
Ris & Ros
Maila dina tankar och åsikter till risoros@anglacirkeln.se . Positiv eller negativ feedback. Vi vill veta vad Du tycker om Oss.
Facebook