Råttan

Under Råttans år frodas opportunismen och för dem med snabb uppfattningsförmåga och lite extra pengar att investera är det ett absolut lysande år. Den som har möjlighet att göra stora investeringar ska inte tveka. Risken finns förstås – som alltid när det gäller spel – att du förlorar allt, men lyckas du kan du förbereda dig på champagnefrukost ombord på din nya lustjakt.

Men det är inte bara i ekonomiska frågor det är värt att satsa. Lika rikt belönade blir de som chansar på att ett kärleksförhållande ska lyckas. Råttans år är särskilt gynnsamt för den som ger sig in i ett nytt kärleksäventyr. Och möjligheterna till en romans är många och kan dyka upp överallt – i lunchrummet, i snabbköpet, på stranden under semestern, på resan hem från jobbet, ja, överallt kan du vänta dig lockande ögonkast och löftesrika leenden. Råttan är till sin natur en passionerad varelse, så bästa rådet är att följa hjärtats röst.

Men då Råttan i allmänhet inte är någon vän av rutiner, kan ett och annat fel begås, i synnerhet vad gäller sådant som har med administration att göra. Och rent genanta och pinsamma situationer kan inträffa.

Men trots detta finns det betydligt fler ljuspunkter än mörka sidor under Råttans år. Året är det bästa tänkbara för alla som älskar att leva i sus och dus och som inte vill slita ihjäl sig för att få vad de begär. Detta är året när alla hastighetsrekord slås, när det skrivs bästsäljande och prisbelönta romaner och när skörden blir rikligare än någonsin.

Under Råttans år går det bättre än på länge för teatrarna. Fulla hus vid varje föreställning, och vilka föreställningar sedan! Aldrig har väl dansare varit lättare på foten, aldrig har skådespelare gjort mer inträngande rolltolkningar och aldrig har en impressario fått fetare utdelning på satsat kapital. Om du har planer på att bli teaterfinansiär, så genomför det under Råttans år. Året är också utmärkt för bildande av aktiebolag och för opportunistiska politiker att sprida sina budskap.

Råttans år kommer, trots vissa störande inslag att passera relativt fridfullt. Risken finns att frön till nya krig ska sås under året, men få kommer att bära frukt så länge Råttan har något att säga till om. Råttans motto är lika enkelt som tilltalande: ”Ät. drick och var glad, för efter mig kommer Buffeln”. Dennes motto är ännu enklare: ”Jobba på!”.

Råttans personlighet

Det är tragiskt för dem som är födda i Råttans tecken att den lilla gnagaren under sin långa samvaro med människan råkat få så dåligt rykte. Råttan har t ex anklagats för att sprida pest och för att överge sjunkande skepp. Dessa anklagelser är både orättvisa och felaktiga. Det är loppan, som den stackars råttan var värd för, som var skyldig till digerdöden, och vad är det för konstigt med att råttor – som alla andra – försöker rädda sig från skepp som är på väg att gå till botten. Nej, som var och en som känner råttor det minsta kan intyga, så ligger sanningen om den lilla gnagaren långt ifrån den nidbild av ilskna och smutsiga råttor som människan målat upp. I stället är råttorna utomordentligt kloka, lidelsefulla och kreativa varleser, som kan konsten att få ut det bästa av varje dag och att leva som om varje dag var den sista.

Framför allt är Råttan den suveräne opportunisten. Detta, i förening med att Råttan aldrig nekar sig själv någonting, gör honom ofta till en stor frossare. Råttan är född med smak för det ljuva livet och är alltid beredd att ta för sig av det. Be en Råtta prova ut en ny exotisk cocktail, närvara vid premiären på den senaste teateruppsättningen eller att i sista stund följa med på en weekendtur till Algarve, och du behöver aldrig riskera att få nej. Ställ fram en oöppnad flaska vin på middagsbordet och Råttan är den förste som är framme med korkskruven. ”Lagom” är ett ord som saknas i Råttans vokabulär. Ingen kan älska med samma glöd och intensitet som en Råtta – och ingen väntar sig så mycket i retur.

Råttans rotlösa och nervösa temperament är lättare att förstå om man betänker de svårigheter han har att övervinna i en värld där han ständigt är omgiven av fiender. Råttan är ingen bonde och han avskyr alla former av trist rutinarbete. Därför hittar man honom oftast ute på någon nattklubb, inte pysslande hemma i trädgården. Till skillnad från den jordbruksbegåvade Tuppen eller den uppfinningsrike och hårt arbetande Grisen, har den ockrande Råttan bara sin charm och slagfärdighet att falla tillbaka på. Eftersom Råttan ständigt är på väg någonstans, har han aldrig tid eller möjlighet att lägga upp några förråd för framtiden och inte heller hinner han sköta om hemmet. Och om Råttan mot all förmodan skulle lyckas fylla sin visthusbod, ställer han troligen till med en brakfest och tömmer den omgående. Råttans enkla levnadsregel är att slå till när möjlighet ges, som till exempel när skörden är bärgad och det finns mer än nog av vete, ris och korn i ladorna. Det är därför inte underligt att Råttan mår som allra bäst under skördesäsongen, när hans begåvning att instinktivt leta sig fram till det goda ger stor utdelning. Då nöjer sig den frossande Råttan bara med raffinerat vitt ris.

Men när vintern kommer förändras bilden helt och det är då som Råttan är som mest utsatt. Ladorna är tomma och svälten står för dörren. Vid sådana tillfällen, eller när hans planer går om intet, är Råttan den förste som hittar fel och klagar. En plötslig förändring till det sämre bringar ofta i dagen hans trångsynthet, spelarens nonchalans för fakta och hans okänslighet inför romantiska möten. Men hur hopplös framtiden än kan te sig har Råttan alltid ett ess i rockärmen. Hans trumfkort heter charm och få är i stånd att motstå den.

Med ett överflöd av charm vänder Råttan förlust till vinst, misslyckande till framgång – och om han så önskar – natt till dag. Men vad du än gör så underskatta aldrig en Råtta, för allt hos honom är nu inte bara ett charmerande leende. Så snart han bestämt sig för något, sparar han inte på någon möda för att nå sitt mål. Om nödvändigt kämpar han till det bittra slutet, ett karaktärsdrag som kan visa sig motarbeta Råttans egna intressen.

Den charm, opportunistm och orubblighet som är utmärkande för Råttan kan tyckas vara idealiska kvalifikationer för en spion!

Med tanke på Råttans förmåga att leva i nuet och smida medan järnet är varmt, är det kanske förvånande att han har ett så uselt tidsbegrepp. Om en Råtta lovar att komma på middag klockan åtta, kan du lika gärna läsa en bok som att bara sitta där och vänta på att han ska dyka upp. det kan till och med vara så att han inte kommer alls, särskilt om det pågår en fest någon annanstans som verkar mer lovande. Fast det troligaste är att Råttan går till båda – tidigt för välkomstdrinken på ena stället och lagom till efterrätten på det andra. Och som alltid kommer Råttan att få förlåtelse bara genom att lyfta på locket till sin charm och låta den stråla ut över menigheten.

Råttan är naturligt sällskaplig av sig och älskar umgänge, särskilt om det är utvalt och fönämt. Golfklubbar, Rotary och inne-restauranger är platser där du kan vara säker på att hitta Råttor, förmodligen i färd med att intrigera. Om Råttan mot sin vilja tvingas vara ensam alltför länge, går det snabbt utför med honom eller henne. Råttan blir rädd och orolig och omdömesförmågan sviker. Då är Råttan som mest sårbar och kan lätt slå in på en självdestruktiv väg kantad av utsvävningar och felsteg. Det enda som kan rädda en Råtta som råkat så illa ut, är en annan Råttas kärlek eller att en mäktig och inflytelserik Drake dyker upp.

Det finns tillfällen när den så tidsobekymrade Råttan genomgår en märklig personförändring. När han till exempel söker sig till armén eller statsförvaltningen, ställen där punktlighet är a och o, ersätts plötsligt hans ovana att alltid komma försent med en besatthet att alltid passa tiden exakt, och i stället för att som i vanliga fall helt strunta i detaljer, håller han nu benhårt på dem. Den en gång så sorglösa Råttan har plötsligt förvandlats till en person vars liv domineras av tjänstgöringslistor, dagordningar, tabeller, almanackor, stoppur och massor av avgivna rapporter. En sådan Råtta finner alltid anledning att oroa sig för bagateller, och den värme och medkänsla som annars präglar Råttan, ersätts nu av en minst sagt störande envishet. I vissa fall kan en pedantisk Råtta i uniform bli direkt livsfarlig.

En kvinnlig Råtta är den perfekta värdinnan som ser till att hennes middagsgäster inte saknar vare sig mat, dryck eller skvaller. Men bekymra dig inte om att dyka upp i tid! Hennes soaréer börjar alltid sent och håller på långt in på småtimmarna. Och den siste gästen lämnar inte festen förrän allt är urdrucket och uppätet.

Råttmödrar är ofta mycket karriärmedvetna, men vad som återstår av deras tid när karriären fått sitt, ägnar de åt sina ofta stora familjer. Barnen får bästa tänkbara uppfostran och utbildning, en Råtta kan ju verkligen konsten att gripa tillfället i flykten. Scouter och Råttmödrar har samma motto ”Alltid redo” och barn med en Råtta till mor riskerar aldrig att växa upp utan en allsidig utbildning.

Trots sin förkärlek för fashionabla inne-ställen, klär sig den manliga Råttan snarare bekvämt än moderiktigt. Det vanliga är att han sätter på sig detsamma som han tog av sig kvällen innan, och att han plockar upp sina kläder där han slängt dem – vanligtvis från golvet. Annat är det då med den kvinnliga Råttan. Ser du en elegant kvinna klädd i senaste Parismodet, är chansen stor att hon är en Råtta. Och även om kläderna inte är det absolut senaste, har Råttkvinnan en märklig förmåga att klä sig så att det ser så ut.

Konstigt nog är det regel att manliga Råttor har en förskräcklig handstil. Det är som om de inte fort nog kunde komma till slutet av meningen. Råttor älskar fart och har de möjlighet att välja bil så inte blir det en liten familjebil med kombiutrymme inte. Hastigheten inte bara minskar avståndet mellan två spännande aktiviteter, utan Råttan älskar också att leva farligt och för stunden. Alla Råttor skulle köra Lamborghinis om de bara hade råd.

När en Råtta väljer yrke bör han eller hon se till att undvika rutinarbeten. Inte heller bör de syssla med långtidsinvesteringar. Däremot har Råttan inget emot att rutinmässigt spankulera omkring sysslolös. Fel arbetsuppgifter skapar irritation hos Råttan och leder till att han fattar felaktiga beslut. Att spekulera med egna pengar är för en Råtta garanterat riskfritt och slår ofta väl ut. Bortsett från spionverksamhet är Råttan väl kvalificerad för ett arbete där han inte behöver göra stort mer än att gå omkring och vara charmig. Men bäst passar nog Råttan ändå som kritiker. Eftersom han är befriad från allt vad avundsjuka och moraliska betänkligheter heter, så kan han bedriva sin kritikergärning med en objektivitet som saknar motstycke. Andra lämpliga Råttjobb är journalist, författare, reseskildrare, politiker, impressario, vapensmugglare, språkforskare, överste, äventyrare, lycksökare, bilförsäljare, skådespelare och tyvärr också hallick.

De tre stadierna i en Råttas liv kännetecknas av en sorglös barndom, en något svårare vuxenperiod, där det ofta dyker upp problem med romanser och finanser, och en skön ålderdom. Kineserna varnar för att en Råtta i vuxen åler kan komma att fängslas eller gå en ond bråd död till mötes.

Vad gäller hemmet så nöjer sig Råttan med ett spartanskt sådant. Eftersom han ständigt flyttar i jakten på nya upplevelser, är det lönlöst att lägga ut en förmögenhet på inredningen. Därför hyr Råttan helst sin bostad och till skillnad från till exempel Katten, som fyller sit hem med vackra saker, nöjer sig Råttan med en fåtölj och en bekväm säng. Och vad ägodelarna beträffar kan de packas ner på nolltid. Skulle Råttan trots allt ha ett favorithem, så kan det mycket väl tänkas vara ditt.

Råttan och kärleken

Två Råttor är det perfekta paret när det gäller passionerade kärleksaffärer, men den förföriska Draken och den lekfulla Apan är också lämpliga partners till den eldiga Råttan.

Den osäkra Hunden kan också dra fördel – på kort sikt – av Råttans passion men den senare tröttnar snart på Hundens pessimism och affären rinner ut i sanden. Inte heller blir en affär mellan Råttan och den sexuellt så komplicerade Buffeln någon längre historia. Den gemytlige Grisen är mycket begiven på romantiska mellanspel och faller snabbt i Råttans chermerande armar, men Grisen går ibland så upp i sig själv att han helt glömmer sin omgivning. Tigern är alltid på jakt efter något nytt, inte minst vad kärlek beträffar. Han inleder gärna ett förhållande med en Råtta, men bryter det lika snabbt när han tror sig ha funnit en bättre partner.

Liksom på alla andra områden i livet har den sexuellt så krävande Råttan problem med den raffinerade och försiktige Katten, som ju älskar att ta sig en lur i fred.

Geten borde bli en bra kärlekspartner till Råttan eftersom de båda har så mycket gemensamt. Men just det kan också vara ett problem. Geten är dessutom en ytterst lynnig varelse som kräver mycket tid och uppmärksamhet. Vad gäller den strikta och korrekta Tuppen så ignorerar hon alldeles Råttans fräcka närmanden, och för den fåfänga och självgoda Hästen är det totalt likgiltigt om hon får eller inte får Råttan. Ormar är mycket försiktiga, inte minst vad kärlek beträffar, och väljer sällan en partner de riskerar att få nobben av. Att bli ratad är för övrigt något som också i hög grad drabbar Råttan själv. Stackars gamla Råtta!

Änglacirkeln
Vi finns För Dig alla dagar
 08-24

Ring 0939 202 11 12
Samtalet kostar 19,90/min.

Tarot Medium Tarottolkare Astrologi Djurkommunikation Andekontakt Andevärlden Skyddsänglar
Medial vägledning
Medialitet innebär att man kan uppfatta energifrekvenser som ligger lite över den vanliga nivån för våra fem sinnen.

Vi visar vägen för att ge dig chansen att nå ut till nära & kära på andra sidan.
Ris & Ros
Maila dina tankar och åsikter till risoros@anglacirkeln.se . Positiv eller negativ feedback. Vi vill veta vad Du tycker om Oss.
Facebook