Tarot

Kortspel med tarotkort kom till Europa på 1300-talet, troligen från Egypten där historikerna har funnit spelkort med sviterna mynt, bägare, stavar och svärd (precis som i tarotleken). De första kända tarotkorten tillverkades mellan 1430 och 1450 i Milano, Ferrara och Bologna i norra Italien och de äldsta bevarade korten tillhörde en mäktig familj i Milano.

Tarot kort

är belagt från 1540 i boken The Oracles of Francesco Marcolino da Forli, i vilken en enkel metod för spådom presenteras. Det var dock först på 1700-talet som spådomar med spelkort blev populära och det sätt på vilket vi idag spår i tarotkort såg dagens ljus.

I en bok från 1781 skrev den schweiziske frimuraren Antoine Court de Gébelin en bok i vilken han presenterade det moderna sättet att spå i tarot. I boken spårar han tarotkortens ursprung till Egypten och “Thots bok”. Enligt Gébelin var tarot den kungliga vägen till visdom, som spreds av zigenare från Egypten till Europa på 1300-talet.

Konsten om spådom fann sin slutgiltiga utforming i en bok från 1854, Dogme et Rituel de la Haute Magie, i vilken författaren Eliphas Lévi förfinade den grund som lagts av Gébelin och presenterade en uttolkning av tarotkorten baserad på den hermetiska kabalan.


Änglacirkeln
Vi finns För Dig alla dagar
 08-24

Ring 0939 202 11 12
Samtalet kostar 19,90/min.

Tarot Medium Tarottolkare Astrologi Djurkommunikation Andekontakt Andevärlden Skyddsänglar
Medial vägledning
Medialitet innebär att man kan uppfatta energifrekvenser som ligger lite över den vanliga nivån för våra fem sinnen.

Vi visar vägen för att ge dig chansen att nå ut till nära & kära på andra sidan.
Arbeta som medium
Vi växer snabbt ..... behöver därför nya medarbetare Medium & Tarottolkare sökes ! Välkommen med jobbansökan till Mail: jobb@anglacirkeln.se
Ris & Ros
Maila dina tankar och åsikter till risoros@anglacirkeln.se . Positiv eller negativ feedback. Vi vill veta vad Du tycker om Oss.
Facebook